Florin Cîțu, primul mesaj după alegerea ca șef al PNL. "Este o mișcare care va schimba România în bine. Adversarul nostru e PSD"

Premierul Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL, el având aproximativ 1.000 de voturi în faţa lui Ludovic Orban, rezultatul fiind anuţat oficial de către Teodor Stolojan. ”De astăzi, suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostrul, PSD”, a declarat Cîţu după aflarea rezultatului votului, invitându-şi echipa pe scenă.

Author: Razvan Ilie sâmbătă 25 septembrie 2021 , 19:15

Prioritățile pe termen scurt ale lui Florin Cîțu sunt prețurile la energie și trecerea peste iarnă

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Florin Cîțu a devenit, începând de sâmbătă, și lider al partidului de guvernare. El l-a devansat pe fostul șef liberal Ludovic Orban, fiind susținut indirect și de președintele României, Klaus Iohannis.

Prioritățile pe termen scurt ale lui Florin Cîțu sunt prețurile la energie, trecerea peste iarnă, ieșirea cu bine peste pandemie, după cum a declarat la scurt timp după victorie.

Citeste si: Ludovic Orban, după înfrângerea din congresul PNL: Nu mai există niciun parteneriat între mine și Iohannis

Florin Cîțu: Nu mă surprinde alegerea dumneavoastră

”Dragi colegi, am spus de mai multe ori, acest vot mă onorează şi mă responsabilizează.

În acelaşi timp,  trebuie să fiu sincer şi să vă spun că nu mă surprinde alegerea dummneavoastră, pentru că am spus din primul moment că echipa câştigătoare e singura soluţie pentru PNL. În acelaşi timp, vă promit că voi fi preşedintele liberalilor, indiferent pentru cine aţi votat astăzi. De astăzi suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Această nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare care începe cu PNL şi care va schimba România în bine. Vă mulţumesc tuturor şi împreună construim România liberală. Mulţumesc”, a declarat Cîţu de pe scena de la Romexpo.

Citeste si: Klaus Iohannis, discurs la congresul PNL. "Trebuie ca această guvernare să continue. Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să își dea demisia"

Ludovic Orban, după înfrângerea din congresul PNL: Nu mai există niciun parteneriat între mine și Iohannis

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a făcut primele declarații în fața partidului și a presei după anunțarea votului făcut sâmbătă în congresul PNL. Orban a obținut peste 1800 de voturi, dar a pierdut categoric în fața actualui premier Florin Cîțu, care a obținut peste 2800 de voturi.

Ludovic Orban l-a felicitat pe contracandidatul său, a precizat că  își va prezenta demisia din poziția de președinte al Camerei Deputaților  luni la prima oră, după care a aruncat o săgeată otrăvită la adresa lui Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat la conducerea PNL în faţa lui Florin Cîţu, că demisia sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu.

„Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a mai spus Orban. 

Citeste si:  Congresul PNL. Florin Cîțu l-a învins pe Ludovic Orban și este noul șef al liberalilor. LIVE TEXT

„Încep prin a le mulţumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîţu pentru alegerea ca preşedinte al PNL. De 31 de ani am apărat valorile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democraţiei, a drepturilor şi valorilor individuale şi valorilor liberale şi voi continua să acţionez alături de colegii mei. Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu şi vreau să vă mai spun un lucru. Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a afirmat Ludovic Orban, la Congresul PNL, după alegerea lui Florin Cîţu în funcţia de preşedinte al partidului. 

Ce se întâmplă după congresul PNL

A doua zi după Congres, duminică, va avea loc Consiliul Naţional al PNL, cu 2.000 de delegaţi, pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid.

La începutul lunii septembrie, Statutul PNL a fost modificat, una dintre schimbări vizând creşterea numărului de vicepreşedinţi pe domenii la 17. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si