„Salut acest demers. Toți cei care greșesc trebuie să plătească. Nelu Tătaru și Ludovic Orban au spus în mai multe situații că cei de la Unifarm și de la Agenția Națională a Medicamentului ne-au încurcat mult în perioada pandemiei. Cel de la Agenția Medicamentului a fos pus de Viorica Dăncilă, cel de la Unifarm a fost pus în ultima zi de Victor Ponta cu hârtiuța scrisă de mână. În timpul guvernării PNL justiția își face datoria”, a declarat, marți, Florin Roman, la Digi 24.

Directorul general al Unifarm SA a fost pus marți sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile de către procurorii DNA.

El este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Toni Greblă, întrebat despre imaginile în care apare alături de omul lui Călin Georgescu: „Întrebați porcul”- antena3.ro

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis: ”Am avut o discuție aprofundată cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”- stirileprotv.ro

Citeste si: Directorul Unifarm SA, anchetat de DNA. Ar fi cerut mită pentru achiziția de măști și combinezoane

Procurorii DNA îl acuză pe Ionel Eugen Adrian că ar fi pretins 760.000 de euro pentru ca Unifarm SA să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva pandemiei de coronavirus unei societăți comerciale.

„În calitate de director general al C.N. Unifarm SA, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale).

Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020, cu încălcarea dispozițiilor prevăzute în Legea 98/2016 privind achizițiile publice, atât sub aspectul modului în care a fost negociat, cat și a modului

în care a fost atribuit, practic fără nicio procedură.

În plus, cele 1 milion de măști livrate și receționate în prima tranșă Companiei Naționale Unifarm SA nu erau măști chirurgicale (produse încadrate în categoria dispozitivelor medicale), ci măști de protecție neconforme cu standardele stipulate în contract, practic erau alte tipuri de echipamente de protecție decât cele convenite în contract”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si