VIDEO- Folosirea excesivă a tehnologiei, în special a gadgeturilor, provoacă autism virtual
Autismul virtual este boala secolului de care suferă tot mai mulți copii care petrec ore în șir în fața ecranelor. Nici adulții nu sunt scutiți de autismul virtual, pentru că în ziua de astăzi, unii petrec și 7 ore în fața telefonului.

Folosirea excesivă a tehnologiei, în special a gadgeturilor, provoacă autism virtual
[Sursa foto: Știrile Kanal D]In articol:
Trăim în secolul vitezei, iar în ultimii ani, specialiștii au observat o creștere a numărului persoanelor care suferă de autism virtual.
Autismul virtual- frecvent la copii
Reacția întârziată este una specifică autismului virtual. Deși cu toții ne comportăm la fel, atunci când telefonul, tableta, televizorul, sau laptopul ne captează atenția în totalitate, în cazul copiilor, expunerea îndelungată și de la vârste fragede poate avea repercusiuni pe termen lung.
Specialiștii vin cu diferite explicații în privința autismului virtual:
Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro
Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro
„Este o lipsă de interacțiune a copilului cu ceilalți și o lipsă a exprimării emoțiilor și de cele mai multe ori și o lipsă a limbajului sau o întârziere a acestuia. Poate apărea foarte devreme, cu cât copilul este expus mai mult în fața ecranelor, cu atât el poate apărea mai devreme, iar unele semne se pot vedea de la un an de zile”,
spune psihologul Elena Gheoculescu.
În cazurile grave, copiii ajung chiar să se comporte și să vorbească asemenea personajelor din jocurile video, ori desenele animate pe care le urmăresc.
„De multe ori sunt cazuri în care copilul nu mai distinge realitatea de mediul virtual”, explică psihoterapeutul Bogdan Crișan.
Citește și: Funcțiile telefonului Samsung S23. Tot ce trebuie să știi despre noul gadget lansat
Autismul virtual este prezent și la adulți
În cazul adulților, însă, de cele mai multe ori, ideea unui astfel de diagnostic nu este nici măcar acceptată, cu toate că mulți admit că petrec chiar și jumătate din zi cufundați în mediul online.
O tânără, de pildă, stă zilnic aproape 7 ore în fața unui gadget și spune că a observat, uneori, că reacțiile pe care le are sunt întârziate: „ Cred că avem autismul ăsta telefonic, să-i zic așa”.
„Intrăm pentru un anunț, sau pentru o știre și de acolo mergem în altă știre, în altă știre și ne captează foarte mult atenția, ne canalizăm pe informația din telefon și ce e în jurul nostru, nu prea se mai aude nimic”, explică un specialist.
Potrivit specialiștilor, în ultimii ani, numărul celor care acuză astfel de probleme a crescut cu peste 50 de procente.
Citește și: Serviciile de medicina muncii – obligatorii sau nu?