Fostul preşedinte Trump nu este pregătit pentru procesul de demitere din Senatul SUA

Fostul preşedinte Donald Trump nu este pregătit pentru procesul de demitere din Senatul SUA, care ar putea începe cel mai devreme săptămâna viitoare, chiar dacă acesta ar putea începe cel mai devreme săptămâna viitoare, scrie CNBC.

Author: Alina Raducu vineri 22 ianuarie 2021 , 10:34

Fostul preşedinte Trump nu este pregătit pentru procesul de demitere din Senatul SUA
Fostul preşedinte Trump nu este pregătit pentru procesul de demitere din Senatul SUA
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Trump, care este acuzat că a incitat violenţele produse la Capitoliu de pe 6 ianuarie, nu a format un grup de avocaţi care să îl apere în cel de-al doilea proces de demitere, a transmis NBC.

Fostul preşedinte al SUA nu este pregătit pentru procesul de demitere din Senat

Totodată, Trump nu are o strategie clară de apărare juridică. Senatorii democraţi şi, probabil, un număr de republicani, speră să îl condamne pe Trump, iar apoi să voteze pentru a-i interzice să mai devină preşedinte.

Nepregătirea pentru proces corespunde cu comportamentul din această lună al lui Trump, care nu prea a mai avut o activitate legată de preşedinţie.

Trump locuieşte în prezent în staţiunea Mar-a-Lago din sudul Floridei, unde a plecat miercuri, după ce a refuzat să participe la învestitura lui Joe Biden.

Duminică, Rudy Giuliani, avocatul lui Trump, a declarat că nu îl va reprezenta la proces, având în vedere că a susţinut un discurs la acelaşi miting la care a vorbit şi Trump, înainte de asaltul împoriva Capitoliului.

Giuliani a făcut apel în timpul demonstraţiei la ”un proces prin luptă”, încurajându-i pe susţinătorii lui Trump să preseze Congresul să inverseze victoria electorală a lui Biden.

Citeste si: Donald Trump i-a lăsat o scrisoare în Biroul Oval lui Joe Biden

Trump locuieşte în prezent în staţiunea Mar-a-Lago din sudul Floridei, unde a plecat miercuri, după ce a refuzat să participe la învestitura lui Joe Biden

Fostul primar al New York City a declarat la o emisiune Tv că a fost ”martor”, ceea că îl împiedică să îl apere pe Trump la proces.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat joi că se va coordona cu managerii inculpării din Senat în următoarele câteva zile.

”A trebuit să aşteptăm ca Senatul să fie în sesiune”, a spus Pelosi.

Senatorul democrat Dick Durbin, a declarat, joi, la NBC, că nu este clar dacă procesul va fi unul complet, cu dovezi şi martori, sau unul rapid.

Durbin a notat că citarea martorilor ar putea să nu fie necesară pentru că, ”pe lângă faptul că suntem jurişti, am asistat la această infracţiune”.

Citeste si: Donald Trump vrea să înființeze un nou partid


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si