Fratele lui Ludovic Orban câștigă de două ori mai mult decât premierul! Leonard Orban este consilier la Cotroceni

Fratele mai mare al premierului Ludovic Orban este din 2015 consilier al președintelui Klaus Iohannis, la palatul Cotroceni.

Author: Petru Luca Tuesday 11 August 2020 , 14:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fratele mai mare al premierului Ludovic Orban este din 2015 consilier al președintelui Klaus Iohannis, la palatul Cotroceni. Mai mare cu doi ani decât actualul prim-ministru al României, Leonard Orban a fost, printe altele, negociator șef al României cu Uniunea Europeană în 2004-2005, dar și ministru al Afacerilor Europene, în cele trei guverne care s-au succedat cu rapiditate în acea perioadă.

În prezent, Leonard Orban este consilier prezidențial al președintelui Klaus Iohannis, tot în probleme de țin de Departamentul Afacerilor Europene.

Citeste si: Ciolacu: „Tot haosul provocat demonstrează clar că singura prioritate a Guvernului PNL a fost şi este închiderea economiei”

Între mai 2001 şi aprilie 2005, Leonard Orban a fost negociator adjunct şi, ulterior, negociator şef cu Uniunea Europeană. Este semnatar al Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană (25 aprilie 2005, Luxemburg). A fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene, în perioada decembrie 2004- decembrie 2006.

În ianuarie 2007, Leonard Orban a devenit primul comisar român. Între ianuarie 2007 şi februarie 2010 a îndeplinit funcţia de membru al Comisiei Europene, responsabil pentru domeniul multilingvismului. În perioada 2010- septembrie 2011, Leonard Orban a fost Consilier prezidenţial pentru Afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Între septembrie 2011 şi decembrie 2012, a fost ministrul Afacerilor europene, responsabil cu domeniul afacerilor europene şi al fondurilor europene. Este autor a numeroase articole şi studii publicate atât în presa românească, cât şi în cea internaţională, privind afacerile europene şi domeniul multilingvismului. În

2002 a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la aderarea României la NATO.

Numit consilier prezidențial la data de 14 ianuarie 2015, Leonard Orban stă bine la capitolul financiar, câștigând circa 168000 lei pe an pentru funcția de consilier, la care se adaugă 26250 lei pe an pe care îi primește din postura de cadru didactic asociat la o universitate privată. În comparație, fratele Ludovic a ajuns doar în acest an la un salariu care abia se ridică la jumătatea veniturilor anuale ale lui Leonard. În 2019, Ludovic Orban raporta venituri lunare de 3100 lei, fiind considerat unul dintre cei mai săraci demnitari ai țării. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Sperietură la cote mari în Parcul Cișmigiu! Un copac de peste 10 metri înălțime s-a... Sperietură la cote mari în Parcul Cișmigiu! Un copac de peste 10 metri înălțime s-a prăbușit peste un loc de joacă: „Toți fugeai și țipau”
kfetele.ro
Vestea momentului pentru români! Statul oferă 950 de lei de persoană în fiecare lună Vestea momentului pentru români! Statul oferă 950 de lei de persoană în fiecare lună
spotmedia.ro
A fost descoperită cea mai mare bacterie din lume. E un Everest printre suratele sale A fost descoperită cea mai mare bacterie din lume. E un Everest printre suratele sale
spotmedia.ro
Avortul dezbină America: Care este situația în SUA și cum tratează restul lumii dreptul... Avortul dezbină America: Care este situația în SUA și cum tratează restul lumii dreptul femeilor de a alege
b1.ro
Momentul în care ucrainenii doboară un elicopter de luptă Alligator în timp ce folosesc... Momentul în care ucrainenii doboară un elicopter de luptă Alligator în timp ce folosesc rachete Martlet primite de la britanici (VIDEO)
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Putin nu mai are ce face. Militarii SUA îi văd fiecare pas Putin nu mai are ce face. Militarii SUA îi văd fiecare pas
doctorulzilei.net
Planta care face minuni pentru sistemul nervos. Lidia Fecioru: ”Secretul ceaiului este... Planta care face minuni pentru sistemul nervos. Lidia Fecioru: ”Secretul ceaiului este să nu fie concentrat”
romaniatv.ro
Momente dificile pentru Simona Gherghe. Ce se întâmplă cu cei doi copii ai vedetei:... Momente dificile pentru Simona Gherghe. Ce se întâmplă cu cei doi copii ai vedetei: „Sunt terminată!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si