Friptură de miel. Cea mai simplă rețetă pentru masa de Paște

Un preparat ideal care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște, este friptura de miel. Carnea de miel este unul dintre alimentele preferate ale românilor în perioada Paştelui.

Author: Andreea Bolocan vineri 30 aprilie 2021 , 10:43

Friptura de miel la cuptor rețetă simplă paste
Friptura de miel la cuptor- rețetă simplă[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deși este un sortiment de carne roșie (care nu este foarte recomandată de către specialişti), carnea de miel este sănătoasă datorită conținutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral în organism dublează riscul de astm.

Carnea de miel este foarte fragedă, iar 100 de grame de carne de miel conțin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grăsime, 215 calorii, 1,2 grame de

fier si 95 mg colesterol.

Citeste si: Pasca fără aluat: Cea mai bună reţetă. Secretul gospodinei din Moldova

Ingrediente pentru friptură de miel

  • 1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg
  • cartofi noi
  • 6-7 caţei mari usturoi
  • 1 pahar mare vin alb
  • 1 cană de apa
  • 50 ml ulei de măsline sau floarea soarelui
  • 2-3 crenguţe rozmarin
  • 2-3 crengute
  • măghiran proaspăt
  • sare
  • piper

Mod de preparare friptură de miel

Spălam pulpa de miel foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe sau feliuţe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpă din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate introducem usturoiul.

Ungem pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare şi piper din belşug şi o aşezam în tavă unsă şi ea cu câteva linguri de ulei. Adăugăm în tavă vinul şi apa călduţă şi pudram carnea cu câteva ace de rozmarin prospat şi cu câteva frunze de maghiran.

Pukpă de miel la cuptor[Sursa foto: PixaBay]
Pukpă de miel la cuptor[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Pască cu brânză si stafide rețetă simplă

Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o băgam în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră şi jumătate.

După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor şi întoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim şi o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou, o întoarcem şi adăugăm în tavă cartofii noi spălaţi bine dar necurăţaţi, plus încă câteva ace de rozmarin şi maghiran.

Acoperim din nou şi mai lăsăm încă 30 minute la cuptor. După ultimele 30 minute, descoperim tava şi lăsăm pulpa şi cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute.

În tot acest timp, avem grijă că sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apa călduţă amestecată cu puţin vin.

Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul şi o putem servi.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Survivor Romania 2021! Cine este eliminat in lacrimi din... Momente dramatice la Survivor Romania 2021! Cine este eliminat in lacrimi din competitie dintre Stefan Ciuculescu, Raluca Dumitru, Andrei Dascalu si Marius Craciun
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si