Specialiștii care au efectuat cercetări pe acest subiect au stabilit că ceea ce mâncăm influențează sănătatea creierului. Există diferite tipuri de alimente care ne aduc numai beneficii și ne oferă o sănătate mult mai bună. În acest articol vom vedea care sunt cele 7 motive grozave să mănânci fructe de mare pentru a-ți îmbunătăți sănătatea creierului.

Conform specialiștilor care activează în domeniul nutriției preparatele din pește inclusiv fructele de mare conțin o cantitate considerabilă de nutrienți.

Aceștia sunt necesari pentru buna funcționare a creierului uman. De asemenea, consumul de fructi de mare este recomandat persoanelor care doresc să slăbească pentru că acestea nu sunt bogate în grăsimi. Așa că, nu ezita să adaugi fructele de mare în dieta ta în cazul în care ai început lupta cu kilogramele.

Studii recente care analizează tot ceea ce înseamnă mâncare sănătoasă recomandă consumul fructelor de mare pentru că acestea oferă mare parte din nutrienții de care fiecare dintre noi are nevoie pentru a putea funcționa cât mai bine din toate punctele de vedere. Nu contează tipul fructelor de mare care sunt consumate, pentru că toate îți oferă un plus de sănătate, atâta timp cât ai în vedere de un consum moderat, desigur, și contribuie mai ales la îmbunătățirea sănătății inimii și a creierului.

Fructele de mare stimulează memoria

Consumul regulat de fructe de mare are un efect direct asupra concentrării, memoriei și activității intelectuale, deoarece acestea conțin un nivel mediu de mangan, substanță pe care organismul nostru nu îl produce singur și care trebuie ingerat extern pentru ca neuronii noștri să aibă cele mai bune performanțe

posibile.

Conținutul fructelor de mare contribuie la dezvoltarea optima a creierului, motiv pentru care consumul acestora va conduce la îmbunătățirea agilității mentale, dar și capacitatea de memorie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Adevărul despre creveţii prefierţi: Ce substanţe conţin?

Nivelurile îmbunătățite ale activității intelectuale, memoriei și concentrării sunt doar câteva exemple ale numeroaselor avantaje oferite de către consumul fructelor de mare.

Îți îmbunătățesc stima de sine

Fructele de mare au un conținut ridicat de triptofan ceea ce face ca, consumul acestora să contribuie decisiv la îmbunătățirea stării de spirit. Triptofanul se numără printer cei 8 aminoacizi care nu trebuie să lipsească din dieta umană. Acesta contribuie la crearea serotoninei. Acesta transmite informații la nivelul celulelor nervoase. Această situație influențează în mod pozitiv starea de spirit avută. De asemenea, consumarea fructelor de mare este foarte utilă în cazul în

care dorești să slăbești. Cum? Nivelul de grăsime conținut de către frunctele de mare este foarte scăzut motiv pentru care fac parte din lista de alimente ideale dacă vrei să ții o dietă.

Fructele de mare promovează dezvoltarea neurologică

Un studiu de specialitate efectuat de anumite universități de profil a dovedit că atât bebelușii cât și copii mici au o dezvoltare neurologică mai bună în cazul în care mamele au consumat fructe de mare înainte de a rămâne însărcinate dar și în timpul sarcinii.

Citeste si: Cum se consumă anghinarele? Beneficii şi contraindicaţii

Fructele de mare reduc oboseala mentală

Fructele de mare sunt bogate în zinc, acesta fiind un mineral care ajută creierul să fie alert și să scadă nivelul de stres și anxietate. Chiar dacă fructele de mare sunt ușor de digerat, deoarece au un conținut scăzut de calorii, s-a dovedit că îți pot oferi energia de care ai nevoie pentru a-ți desfășura activitățile zilnice. Consumul fructelor de mare se recomandă în special persoanelor care fac exerciții fizice și cerebrale.

Fructele de mare îmbunătățesc starea de spirit

Psihologii și neuro-psihologii recomandă consumul regulat de vitamina B12 pentru că această vitamină contribuie la prevenirea depresiei. Consumul săptămânal a 50 de grame de fructe de mare echivalează cu administrarea suplimentelor alimentare care conțin această vitamină. Un avantaj oferit de către consumul de fructe de mare pentru creier îl reprezintă nuivelul de vitamina B12 pe care îl oferă organismului nostru.

Au efect antioxidant puternic

Fructele de mare sunt un bun antioxidant pentru că, conțin seleniu: acesta este un nutrient de care are nevoie organismul pentru a preveni apariția procesului de oxidare. Fără oxygen nu am putea trăi. Cu toate acestea, dacă nu ne controlăm dieta, vom avea mai multe șanse să ne îmbolnăvim și să experimentăm îmbătrânirea prematură. Antioxidanții, precum seleniul, contribuie la prevenirea modificărilor din organism, încetinind astfel reacțiile produse de oxidare.

Fructele de mare protejează împotriva Alzheimer

Studiile realizate în mod științific arată cum consumul regulat de fructe de mare previne apariția bolii Alzheimer. Cei care au realizat sutdiul au făcut autopsii pe creierele unor participanți decedați, după ce aceștia au respectat ani de zile anumite obiceiuri alimentare. Niciunul dintre acești participanți nu fusese diagnosticat cu Alzheimer înainte de a intră în acest studiu. Cu toate acestea, cei care consumau fructe de mare în mod regulat au avut un risc mult mai mic de a dezvolta această patologie neurologică degenerativă.

Citeste si: Câte clementine poți mânca pe zi? Sunt în topul vânzărilor în supermaketurile de la noi, dar puțini știu cum se consumă corect

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Așadar, având în vedere informațiile prezentate în cadrul acestui articol este clar că fructele de mare precum și toate preparatele din pește trebuie să fie incluse în stilul alimentar al unei persoane care își dorește să fie sănătoasă pentru o perioadă de timp cât mai lungă.

Pentru ca acestea să poată fi consumate în cele mai bune condiții se recomandă achiziționarea acestora doar din locații care sunt recunoscute pentru că, comercializează produse de cea mai bună calitate. Prospețimea acestora este un aspect care nu poate fi ignorat în momentul în care sunt consumate pentru că acest detaliu joaca un rol foarte important atât în gustul acestora cât și în impactul pe care îl au asupra persoanei care le consumă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si