”Mâine depunem plângere pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor la adresa DSP Bucureşti şi conducerea Ministerului Sănătăţii”, a anunţat, miercuri seară, la România TV, Gabriela Firea.

Aceasta a explicat că DSP Bucureşti a verificat Arena Naţională înaintea începerii proiectului de testare, transmiţând că sunt respectate normele şi va fi eliberat aviz pentru derularea activităţii.

”Astăzi, când am invitat primele sute de persoane pentru a se testa şi a afla dacă au trecut prin boală, inopinat, a venit o altă delegaţie de la DSP Bucureşti, formată din trei inspectori, care ne-au cerut avizul DSP, pe care

ei trebuiau să ni-l dea. Conducerea ASSMB a sunat din nou la DSP şi doamna de acolo a spus că nu a putut da acel aviz, deoarece a sunat la Ministerul Sănătăţii, de unde i s-a spus că, potrivit unui ordin de ministru, pentru activitatea de laborator nu se poate aviza Arena Naţională”, a mai declarat Firea.

Citeste si: Gabriela Firea: Acest Guvern trebuie să cadă

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

Citeste si: Arafat: „În normalitate nu suntem şi nici nu vom fi”

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț despre deschiderea grădinițelor

Aceasta acuză că este ”o răzbunare politică” pentru ca un proiect iniţiat de ea să nu fie realizat.

”Noi am pregătit cu juriştii noştri plângre penală pentru abuz în serviciu şi zădărnicire combaterii bolilor, să se spună conducerea DSP cine de la Ministerul Sănătăţii le-a spus să fie blocată Gabriela Firea.

Este clar, o răzbunare politică pentru a nu face eu un proiect. Cred că interesele lor sunt mult mai mari decât interesele cetăţenilor”, a mai afirmat primarul general, care susţine că nu se doreşte aflarea adevărului despre numărul real de cazuri, care ar fi mic în comparaţie cu populaţia Bucureştiului.

Firea a prezentat cifre potrivit cărora 10.215 persoane au fost testate în Bucureşti şi 3.590 de cadre medicale, fiind depistate 1.898

de cazuri de infectare cu coronavirus.

În cadrul programul de testare pentru anticorpi la coronavirus "Sunt imun la Covid?" ar trebui testate 10.500 de persoane, acesta fiind al doilea program de testare derulat de Primăria Capitalei. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si