Gabriela Firea: „Se pregăteşte o tentativă josnică prin care să se impună creşterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani”

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a afirmat că guvernanţii pregătesc o tentativă prin care să fie impusă creşterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani.

Georgiana Balaban, joi 18 februarie 2021 , 20:15

gabriela firea vârstă pensionare în România
Gabriela Firea - declarații inedite.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„O persoană care va fi obligată să opteze între pensie şi salariul de la stat este, de fapt, obligată fie să renunţe la dreptul constituţional de a munci pentru a-şi primi pensia, fie să se pensioneze mai târziu decât prevede legea, renunţând la dreptul său patrimonial”, a adăugat senatoarea PSD.

„Râdem, glumim, dar e cât se poate de grav ce se întâmplā! Se pregăteşte o tentativă josnică prin care să se impună creşterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani. O persoană care va fi OBLIGATĂ să opteze între pensie şi salariul de la stat este, de fapt, obligată fie să renunţe la dreptul constituţional de a munci pentru a-şi primi pensia, fie să se pensioneze mai târziu decât prevede legea, renunţând la dreptul său patrimonial. Asta pune la cale guvernul austeritātii!!

Citeste si: Gabriela Firea, prima reactie dupa ce a pierdut alegerile in fata lui Nicusor Dan

Gabriela Firea aduce acuzații grele către reprezentanții Guvernului

gabriela firea vârstă pensionare în România
Gabriela Firea - declarații despre Guvern.[Sursa foto: google]


Este o manipulare incalificabilă afirmaţia că un pensionar angajat la stat ar primi două venituri de la stat! Pensia nu este un venit de la stat! Statul doar restituie un drept deja câştigat prin contribuţiile plătite până la vârsta de 65 de ani.
Acest drept patrimonial e garantat de Constituţie şi nu poate fi condiţionat în niciun fel.

Citeste si: Firea, despre numirea lui Nicolae Ciucă premier: „Ne îndreptăm cumva spre o dictatură militară?”

Un pensionar din sistemul de contributivitate, care s-a pensionat la termen, este la fel de îndreptăţit să îşi primească pensia pentru care a contribuit, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat sau dacă nu lucrează deloc.


Există doar două situaţii pentru care cumulul pensiei cu salariul nu poate fi permis:

1) în cazul pensionării anticipate (ceea ce indică incapacitatea de a mai munci din partea persoanei respective, deci nu s-ar putea justifica reangajarea nici la stat, nici la privat) sau 2) în cazul celor plătiţi cu pensii speciale (care nu au contribuit pentru banii primiţi drept pensie specială).

Citeste si: Gabriela Firea are noi probleme de sănătate! Fostul edil al Capitalei a ajuns pe mâna medicilor

Efectele cele mai dure ale unei astfel de măsuri ar fi în primul rând un deficit uriaş de personal în rândul profesorilor şi medicilor din mediul rural, dar şi din mediul academic, pentru că mulţi dintre aceştia sunt peste vârsta de pensionare.Apoi, ar fi o scădere semnificativă a competenţei în administraţia publică prin plecarea unor experţi cu multă experienţă care probabil vor renunţa la locul de muncă pentru a-şi primi pensia la care au dreptul. În concluzie, efecte negative pe toatā lumea!”, a scris Gabriela Firea joi pe Facebook.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Simona Hapciuc, prima reacție după ce Elena Marin a fost nominalizată spre eliminare la... Simona Hapciuc, prima reacție după ce Elena Marin a fost nominalizată spre eliminare la Survivor România 2021: „Mi-a sărit lumea în cap că...”
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
România a raportat cu 45% mai mulți morți în trimestrul IV din 2020 decât într-un an... România a raportat cu 45% mai mulți morți în trimestrul IV din 2020 decât într-un an normal
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si