Germania l-a premiat pe Aleksei Navalnîi pentru libertate de opinie

Premiul pentru libertate de opinie M 100 Media Awards i-a fost oferit opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Author: Madalina Grigore joi 07 octombrie 2021 , 14:25

Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi a fost premiat.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aleksei Navalnîi și fundația sa Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) au primit miercuri premiul german pentru libertate de opinie și democrație. Premiul a fost înmânat unui apropiat al opozantului rus care se află în închisoare. 

Leonid Volkov, apropiat și colaborator al lui Aleksei Navalnîi, a declarat că fundația își va continua activitatea în ciuda represiunilor Kremlinului. 

Citeste si: Câţi ani are Vladimir Putin? Pe 7 octombrie este ziua lui

Ce a spus aliatul lui Navalnîi

„Noi continuăm, bineînţeles. Am dovedit că corupţia este o problemă a drepturilor omului”, a subliniat Volkov care se află în exil. 

Fondul lui Aleksei Navalnîi a fost declarat în luna iunie „organizație extremistă” de un tribunal de la Moscova, prin care se interzice orice activitate, ca de pildă să publice texte pe internet, să organizeze manifestaţii şi să participe la alegeri, după decizii ale justiţiei ruse.

Citeste si: Nuntă regală în Rusia, după100 de ani

Opozantul încarcerat

Aleksei Navalnîi este vizat de o anchetă pe motivul că ar fi "creat şi condus o organizaţie (comunitate) extremistă" prin FBK şi alte opt organizaţii legate de mişcarea sa.

Premiul M100 Media Awards este decernat din 2005. Juriul este format din jurnaliști din întreaga lume și recompensează persoane care luptă pentru libertate de opinie și libertatea presei mondiale.

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit în vara anului 2020, posibil de serviciile rusești. Acesta a primit îngrijiri medicale în Germania, fapt ce a dus spre deteriorarea relațiilor dintre Berlin și Moscova.

Citeste si: Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a depăşit pragul de 5 milioane, la nivel global


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si