Grupa de sânge care îi face mai rezistenți la coronavirus pe pacienți

Specialiștii au aflat ce grupă de sânge îi face pe unii dintre pacienți să fie mai rezistenți la virusul SARS Cov2.

Author: Alina Raducu vineri 16 octombrie 2020 , 13:17

Grupa de sânge care îi face mai rezistenți la coronavirus pe pacienți
Grupa de sânge care îi face mai rezistenți la coronavirus pe pacienți
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oamenii de știință din Danemarca și Canada au ajuns la concluzia că cei care au grupa de sânge 0, ar putea fi mai puțin expuși la COVID-19 și ar putea avea un risc redus de a se îmbolnăvi grav.

La fel ca în majoritatea cercetărilor despre SARS-CoV-2 din ultimele luni, o boală destul de necunoscută, specialiștii atrag atenția că încă este nevoie de cercetare, relatează CNN.

O grupă de sânge îi face pe pacienți să fie mai rezistenți la COVID-19

O serie de studii postate în jurnalul Blood Advances precizează că oamenii care au grupa de sânge 0 sunt mai puțin expuși la coronavirus, infecții și boli grave.

Încă de la începutul pandemiei, din lumea medicală au venit fel și fel de speculații legate de rezistența pe care oamenii opun virusului COVID-19. S-a mai menționat că pacienții cu alte boli asociate, indiferent de vârstă, sunt cei mai predispuși cazurilor grave.

La ora actuală, două studii, unul danez și unul canadian, prezintă modul în care anumite grupe de sânge joacă un rol important în evoluția bolii în organismul oamenilor care suferă de COVID-19.

Grupa de sânge care opune rezistență virusului SARS Cov2

În studiul cercetătorilor din Danemarca s-a specificat faptul că printre 7,422 oameni care au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, doar 38.4% aveau grupa de sânge 0 – chiar dacă, la o rată de 2.2 milioane oameni care nu s-au testat, această grupă de sânge este prezentă la 41.7%.
În opoziție pot fi, 44.4%

din cei cu grupa de sânge A care au fost confirmați pozitivi – grupă de sânge care, în raport cu populația daneză, reprezintă 42.4%, scrie CNN.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Adrian Minune, secretul din spatele unei căsnicii de succes. Artistul și soția sa sunt... Adrian Minune, secretul din spatele unei căsnicii de succes. Artistul și soția sa sunt împreună de 30 de ani
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si