Guvernul anunță că va face o modificare privind alocaţiile de hrană din spitalele publice

Guvernul României a transmis că, astăzi a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea şi completarea art.1 din Hotărârea Guvernului nr.429/2008 în privința nivelului alocaţiilor de hrană pentru din unităţile sanitare publice.

Alina Raducu, miercuri 21 aprilie 2021 , 18:20

Guvernul anunță că va face o modificare privind alocaţiile de hrană din spitalele publice
Guvernul anunță că va face o modificare privind alocaţiile de hrană din spitalele publice[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de Guvern de astăzi, 21 aprilie 2021, Hotărârea pentru modificarea şi completarea art.1 din Hotărârea Guvernului nr.429/2008 privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice.

Conform actului normativ, începând cu luna mai 2021, alocaţia de hrană pentru pacienţii din unităţile sanitare se va actualiza cu indicele preţurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72%”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Anunț important: ”Nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă vor fi mai puţine restricţii”

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru modificarea nivelului alocaţiilor de hrană pentru din unităţile sanitare publice

Aceeași sursă a mai menționat că, a fost reglementată nivelul majorare a alocaţiilor de hrană la solicitarea conducătorului unităţii sanitare, cu avizul Consiliului de Administraţie. Această modificare a fost făcută potrivit condițiilor identificării altor surse de finanţare decât cele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate şi de la bugetul de stat.

Guvernul anunță că va face o modificare privind alocaţiile de hrană din spitalele publice
Guvernul anunță că va face o modificare privind alocaţiile de hrană din spitalele publice[Sursa foto: PixaBay]

”S-a reglementat ca în unităţile sanitare să nu mai existe tarife maximale în ceea ce priveşte norma de hrană”, a mai transmis Ministerul.

Citeste si: Ce a făcut Vlad Voiculescu în cele 3 luni și jumătate de mandat la Ministerul Sănătății. Iohannis: Decizia de schimbare a fost una corectă

Astfel, este obligatoriu ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărâri aprobate, spitalele publice trebuie sa afișeze pe site-ul propriu nivelul alocaţiei de hrană stabilit pentru consumurile colective.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
MIZA dubla incredibila in jocul de comunicare la Survivor Romania 2021! Pentru ce... MIZA dubla incredibila in jocul de comunicare la Survivor Romania 2021! Pentru ce premiu fabulos se vor lupta Faimosii si Razboinicii in aceasta seara?
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si