La ce oră se închid azi, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile?

Autoritățile au anunțat prelungirea stării de alertă și totodată au stabilit noi măsuri pentru a stopa răspândirea virusului COVID-19. Astfel de luni, 25 octombrie, intră în vigoare noi restricții în România. La ce oră se închid magazinele și supermarketurile, de azi, 25 octombrie 2021?

Author: Alina Raducu luni 25 octombrie 2021 , 12:30

La ce oră se închid azi, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile?

La ce oră se închid azi, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile?

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Începând cu data de 25 ocotmbrie 2021, magazinele, mall-urile şi supermarketurile se închid la ora 21:00, conform noilor restricţii care intră în vigoare de luni. 

La ce ora se închid magazinele azi? Programul Auchan, Carrefour, Cora, Lidl, Penny, începând de luni, 25 octombrie 2021

Iată la ce oră se vor închide de luni, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile din România!

Program Auchan

Magazinele Auchan din București sunt deschise în fiecare zi între 07.00 și 21.00.

Program Carrefour

Supermarketurile Carrefour rămân deschise de la 7.00 la 21.00.

Program Cora

Toate magazinele Cora sunt deschise între 8.00 și 21.00.

Program Lidl

Magazinele Lidl sunt deschise în fiecare zi, deci inclusiv azi, între 07.00 și 21.00.

Program magazin Penny

Magazinele Penny se deschid la ora 8.00

și se închid la ora 21.00

Iată noile măsuri aprobate de Guvern, care se vor aplica începând din 25 octombrie!

Noile restricții care intră în vigoare de azi, luni, 25 octombrie 2021

Guvernul a stabilit, vineri, măsuri suplimentare pentru a a putea ține sub control pandemia de COVID-19. Așadar, toate magazinele se închid la aceeași oră, mai exact la ora 21:00, începând de luni, 25 octombrie. Această măsură se aplică tuturor magazinelor și supermarketurilor din țară. Regula este valabilă timp de 30 de zile, începând din 25 octombrie.

Conform lui Raed Arafat, accesul în toate zonele care nu sunt esenţiale se va face folosind certificatul verde pentru persoanele vaccinate anti-COVID sau trecute prin boală. "Pentru magazinele esenţiale se intră cu măsurile de sănătate publică, dar fără certificat verde", a precizat Arafat.

"Activităţile competiţiilor sportive vor fi desfăşurate fără public în următoarea perioadă. Sunt interzise concertele, spectacolele în aer liber, iar la nivel de cinematografe, la nivel de teatre, capacitate de 30%, dar cu certificat verde, testat sau trecut prin boală", a mai adăugat Arafat, într-o conferinţă de presă.

La ce oră se închid azi, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile?

La ce oră se închid azi, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vești bune venite din partea medicului Octavian Jurma: ” Viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4”

Totodată, la o oră după închiderea magazinelor intră în vigoare carantina de noapte, valabilă de la ora 22:00 până la ora 5:00 dimineața. În acest interval, se pot deplasa doar persoanele care au certificatul verde, ce atestă vaccinarea ori trecerea prin boală. Însă, cei care se deplasează în interes de serviciu trebuie să aibă asupra lor o adeverință de la angajator, completată și semnată, iar persoanele nevaccinate care ies din casă pentru motive întemeiate (vaccinarea, îngrijirea sau însoțirea copilului, asistența persoanelor în vârstă sau bolnave sau celor cu dizabilități ori în cazul unui deces al unui membru de familie) trebuie să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere completată și semnată.

"De la ora 22,00, pe întreg teritoriul ţării va fi interzisă circulaţia, mai puţin excepţiile pe care le cunoaşteţi, la care se adaugă persoanele vaccinate sau trecute prin boală şi care trebuie să prezinte organelor de control certificatul respectiv", a declarat Raed Arafat, vineri seara.

Toate aceste măsuri de restricie se aplică indiferent de rata de incidenţă cumulată la 14 zile.

Accesul în mall-uri doar cu certificatul verde

Raed Arafat a precizat că restaurantele vor continua să funcţioneze, cu limitarea programului până la ora 21,00, însă doar pentru persoanele cu cerificat verde COVID sau care au fost infectate cu SARS-CoV-2 şi s-au vindecat.

La ce oră se închid azi, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile?

La ce oră se închid azi, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile?

[Sursa foto: PixaBay]

Începând de luni, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, în baza certificatului verde, a precizat Raed Arafat. Șeful DSU a menționat că în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii, va fi permis accesul şi nevaccinaților, dar doar dacă acestea se află în afara centrelor comerciale mari.

Potrivit autorităților, de luni, 25 octombrie, accesul în instituții publice, malluri, hoteluri e permis doar cu certificat verde, iar nunțile și botezurile sunt interzise pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, dar și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Citeste si: Raed Arafat spune că valul 4 al pandemiei ar putea dura până la finalul lunii noiembrie


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
O țară din Orientul Mijlociu a anunțat închiderea granițelor pentru toată lumea din... O țară din Orientul Mijlociu a anunțat închiderea granițelor pentru toată lumea din cauza variantei Omicron a virusului COVID-19! Este prima țară care apelează la această restricție
spotmedia.ro
Acesta este peștele cu 555 de dinți. Pierde zilnic câte 20! Acesta este peștele cu 555 de dinți. Pierde zilnic câte 20!
spotmedia.ro
Cum s-a format Omicron și de ce s-ar putea ca vaccinurile să nu ne protejeze de noua... Cum s-a format Omicron și de ce s-ar putea ca vaccinurile să nu ne protejeze de noua tulpină
b1.ro
Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă,... Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)
infoactual.ro
Premoniția înspăimântătoare a Babei Vanga pentru 2022. Oamenii ar putea să se piardă... Premoniția înspăimântătoare a Babei Vanga pentru 2022. Oamenii ar putea să se piardă complet
infoactual.ro
Baba Vanga: Oamenii vor ajunge in cele din urma sa isi cunoasca fratii lor spirituali... Baba Vanga: Oamenii vor ajunge in cele din urma sa isi cunoasca fratii lor spirituali din alte lumi
evz.ro
Vedeta noastră, de urență la spital. Întâmplare groaznică în propria locuință Vedeta noastră, de urență la spital. Întâmplare groaznică în propria locuință
doctorulzilei.ro
De ce un nefumător poate dezvolta cancer pulmonar, iar un fumător nu? Simptomele... De ce un nefumător poate dezvolta cancer pulmonar, iar un fumător nu? Simptomele cancerului pulmonar.
romaniatv.net
Cu cine va fi înlocuită Mirela Vaida la Antena 1. Surpriză uriaşă! Emisiunea care va fi... Cu cine va fi înlocuită Mirela Vaida la Antena 1. Surpriză uriaşă! Emisiunea care va fi difuzată în loc de Acces Direct
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si