Este moale, confortabilă și călduroasă, iar de-a lungul anilor a fost folosită pentru crearea multor articole vestimentare, de la rochii de catifea, la pantaloni, geci și chiar accesorii. Romantică, simplă și întotdeauna impecabilă, în culorile clasice, precum roșu, albastru și verde închis.

Fuste și rochii de catifea

Rochiile și accesoriile de catifea au acea notă fermecătoare pe care doar această țesătură- în toată regalitatea ei- o poate oferi ținutelor.

Optează, așadar, pentru fuste și rochii de catifea, fuste midi, pantaloni, jachete și cele mai glamour paltoane ale momentului. Dar chiar și pantofii, gențile și bijuteriile de catifea sunt o adevărată tendință.

Rochie de seară cu paiete și catifea albastră Precious

Rochie de seară cu paiete și catifea albastră Precious

Rochiile lungi din catifea sunt o adevărată bucurie pentru ochi. Ele cuceresc imediat prin eleganța lor infinită și te conduc într-o lume de basm, cea a prințeselor și a reginelor. Rochiile mini sunt, de asemenea, romantice, pline de flori imprimate peste țesături. Pentru o ținută mai glamour, rochia de catifea drapată, este o alegere perfectă pentru orice ocazie. Dar catifeaua este atât de prețioasă, încât și câteva insertii sunt suficiente pentru a face un articol de îmbrăcăminte sofisticat.

Citeste si: Cum îmbrăcăm bebelușii în vremuri de toamnă-iarnă. Ciorapii sunt nelipsiți, însă cât de groși?!

Rochie de ocazie din catifea neagră lungă suprapusă Agnes

Rochie de ocazie din catifea neagră lungă suprapusă Agnes

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cauți o rochie sofisticată și retro? Atunci o rochie de catifea midi cu mâneci bufante pentru a ține pasul cu ultimele tendințe este cea potrivită pentru tine!

O altă tendință în acest an este rochia lungă roșie de catifea care este o necesitate pentru sezonul sărbătorilor. Tot anul acesta se poartă varianta midi, extrem de romantică.

Citeste si: 4 tipuri de cămăși elegante perfecte pentru birou

Rochie midi din catifea bordo

Rochie midi din catifea bordo

Pe scurt, pentru acest sezon, va fi aproape imposibil să nu cedezi tentației de a avea în garderobă măcar o rochie de catifea.

Fuste și pantaloni de catifea

Iubită de stiliști, venerată de victimele modei, catifeaua ajunge și pe fuste și pantaloni. Pentru look-urile tale de zi cu zi, poți purta o fustă midi și o poți combina cu botine cu șireturi. Adaugă un palton cu imprimeu și vei fi imediat în tendințe! Un exemplu? Dimineața o jacheta decupată din catifea, iar seara o haină animal print. Reține: pentru a fi cool, trebuie să adaugi și să amesteci atât țesăturile, cât și modelele, așa cum fac stiliștii.

Jachete, bomber și paltoane

Fie că sunt scurte sau lungi, simple sau împodobite cu cele mai glamour imprimeuri ale momentului, jachetele din catifea conferă o alură aristocratică chiar și celor mai sobre look-uri. De la modelele care îmbină nuanțele de vin, vișiniu și violet, până la paltoanele supradimensionate, în acest sezon, catifeaua este, fără îndoială, regina incontestabilă. Pentru acest sezon, există o gama largă de posibilități.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: 5 sfaturi de urmat daca vrei sa iti deschizi un magazin

Cizme și botine de catifea

Desigur, încălțămintea nu poate lipsi: sandalele și botinele din catifea completează ținuta. Nuanța dominantă este negru, dar nu lipsesc propunerile de verde, roșu și, bineînteles, albastru, o altă tendință anul acesta.

Un lucru este acum sigur: catifeaua este declinată într-o mie de nuanțe practic pe orice. Pantofii nu fac excepție. La fel ca modelele cu strasuri și paiete, cizmele de catifea și botinele nu pot fi considerate doar simple accesorii, ci adevărate obiecte de cult purtate atât cu look-uri rafinate, cât și cu cele casual, de zi cu zi.

Rochii de catifea, încălțăminte, agrafe de păr, chiar și bijuterii și genți: aceasta țesătură a devenit atât de populară și datorită adaptabilității sale la diferite tipuri de suporturi. Ești gata să porți și tu catifea? În acest an, există nenumărate posibilități!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si