În ce țări va fi vizibilă eclipsa de luna din 19 noiembrie 2021

O eclipsă parțială de Lună va avea loc pe 19 noiembrie 2021 și va fi complet vizibilă din Asia, Australia și America și parțial din Alaska și Hawaii, joi, 18 noiembrie 2021.

Author: Alina Raducu luni 08 noiembrie 2021 , 10:16

În ce țări va fi vizibilă eclipsa de luna din 19 noiembrie 2021

În ce țări va fi vizibilă eclipsa de luna din 19 noiembrie 2021

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Află ce state se bucură de eclipsa de luna din 19 noiembrie 2021!

Eclipsa de lună din 19 noiembrie 2021 nu va fi vizibilă din Romania

Astfel, eclipsa de lună din 19 noiembrie 2021 va fi parțial vizibilă în nord-vestul și nordul Europei și în nord-estul extrem al Europei (nord-estul Rusiei europene). Această eclipsă de lună nu va fi vizibilă și din România.

Însă, pentru cei care nu sunt în zonele în care eclipsa este vizibilă, vor fi disponibile mai multe live-streamuri pe internet.

Această eclipsă de Lună parțială, ultima eclipsă de Lună din 2021, este vizibilă din America de Nord și de Sud, Australia și părți din Europa și Asia.

Totodată, eclipsa de Lună în Taur va avea loc pe 18 noiembrie, când începem cu toții să analizam anul care se va incheia curand.

Totodată, elipsă din 19 noiembrie se va amplifica o data cu Eclipsa de Soare care are loc pe 4 decembrie, în Săgetător. Eclipsa de Lună din noiembrie vine să prezică un nou început.

Iar cele mai favorizate zodii din această perioadă sunt cele care se vor afirma artistic. Această eclipsă de Lună încurajează dezvoltarea cunoștințelor și a teoriilor, comunicarea, mișcarea, diseminarea informațiilor, educația și interacțiunea cu tot ceea ce ne înconjoară.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: „Din păcate” Ce a spus mama lui Smiley despre Gina Pistol, chiar în ziua nunții! Puțini știau- wowbiz.ro

Citeste si: Fazele lunii noiembrie 2021: Când este Lună Nouă şi Lună Plină?

În ce țări va fi vizibilă eclipsa de luna din 19 noiembrie 2021

În ce țări va fi vizibilă eclipsa de luna din 19 noiembrie 2021

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Planetele zodiilor. Care sunt guvernatorii zodiilor si cum sunt influentate acestea

Ce țări se vor bucură de spectacolul astronomic?

Eclipsa de Lună din 19 noiembrie 2021 va fi complet vizibilă din Asia, Australia și America, vineri, 19 noiembrie 2021, iar parțial din Alaska și Hawaii, joi, 18 noiembrie 2021. Va fi parțial vizibilă în nord-vestul și nordul Europei și în nord-estul extrem al Europei (nord-estul Rusiei europene).

Cum se formează eclipsele de lună?

O eclipsă de Lună se formează atunci când Luna se mută în umbra Pământului în raport cu Soarele. Acest lucru poate apărea numai atunci când Soarele, Pământul și Luna sunt aliniate exact sau foarte strâns, cu Terra aflată la mijloc între celelalte două.

De asemenea, tipul și lungimea unei eclipse lunare depind de apropierea Lunii de oricare dintre nodurile orbitei sale. O eclipsă totală de Lună poate dura până la aproape 2 ore, în timp ce o eclipsă totală de Soare durează doar până la câteva minute în orice loc dat, din cauza dimensiunii mai mici a umbrei Lunii.

Citeste si: „L-am iubit foarte mult, cu toată umilința pe care mi-a dat-o.” Vica Blochina a spus adevărul despre relația pe care a avut-o cu Victor Pițurcă- kfetele.ro

Citeste si: O nouă victorie pentru David Popovici! „Sunt foarte mulţumit de rezultat”. Ce note a obținut sportivul la examenul de Bacalaureat?- radioimpuls.ro

Față de o eclipsă de Soare, care poate fi vizualizată doar dintr-o zonă relativ mică a lumii, o eclipsă de Lună poate fi privită din orice regiune a Pământului, cu condiția să fie noapte.

Citeste si: Mercur retrograd 2022: Patru momente de cumpănă pentru zodii

Totodată, spre deosebire de eclipsele solare, eclipsele de Lună sunt vizibile în condiții de siguranță, fără protecție a ochilor sau precauții speciale, deoarece sunt mai slabe decât Luna plină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si