Primele modificări ale Codului Fiscal au intrat in vigoare, iar în perioada următoare, românii vor simti noi creșteri de preturi. Totul, din cauza majorarii accizelor la tutun si bauturi alcoolice. Amatorii de bere vor scoate din buzunare considerabil mai mult pentru băutura preferată. 

Patronii spun că s-a înregistrat o creștere a consumul la terase și restaurante

Patronii localurilor se tem că vor fi nevoiți să elimine din meniu produsele mai scumpe.

Citeste si: Cea mai căutată meserie din România, salariile ajung și la 8.000 de lei pe lună. De ce oamenii fug de acest post

Anda Cornăcel, manager local: "Suntem probabil la a doua, a treia majorare de prețuri in acest sezon. Noi am început luna februrarie sau martie cu o primă majorare de prețuri și vorbim aici strict de bere, în principal berile artizanale. Au fost produse la care am renunțat din meniu pentru că majorările de prețuri nu le-am mai putut susține și atunci a fost mai eficient să renunțăm la produse și să căutăm alți înlocuitori."

Patronii spun că, din cauza scumpirilor din ultimele luni, s-a înregistrat o scădere a consumului la terase și resturante.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Pâinea se scumpește. Ce anunță ministrul Agriculturii?

Anda Cornăcel, manager local: "Din păcate bonul de consum per client s-a micșorat față de anii trecuți și e de înțeles. Daca în anii trecuți aveam clienți care ieșeau în oraș și beau să zicem 6-7 beri la masă pe seară, aceiași clienți ies acum în oraș și consumă doar 3 beri. Scăderea

se simte și e general valabila pentru toata gama de produse."

Prețul berii a crescut deja cu 8%

Pentru o bere care costă acum 10 lei, amatorii ar putea să plăteasca 12 lei. În cazul unui sortiment pentru care acum scoatem din buzunare 15 lei, vom ajunge să plătim cu 3 lei în plus.

Citeste si: VIDEO| Un nou val de scumpiri de la 1 august

"Normal nu prea e. Și așa e scumpă destul. Dacă o mai ridică, pentru oamenii de rând, că salariile sunt foarte mici, omul nu-și permite. Bea o bere la o săptămână sau două, în rest…"

"Mult, mult. Să dai tu 12 lei sau 18 lei pe o bere nu mi se pare normal."

Citeste si: VIDEO| Cea mai ieftină pâine din magazine conține foarte mulți aditivi. Ce ne recomandă specialiștii să cumpărăm

Din cauza creșterii continue a prețurilor, mulți oameni se văd nevoiți să renunțe la anumite lucruri, pentru a face loc celor prioritare.

Potrivit INS, in ultimele luni, prețul berii a crescut deja cu opt procente.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si