Școala începe pe 5 mai. Cum revin elevii „în bănci” după vacanța de Paște

Este zi mare mâine în România. Elevii revin în bănci după vacanța de Paște. Copiii se vor bucura din nou de mersul la școală în format fizic.

Author: Georgiana Balaban marți 04 mai 2021 , 18:35

incepe-scoala-5-mai
Elevii revin în bănci pe 5 mai 2021.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe 5 mai 2021, atât copiii de grădiniță, cât și elevii care nu vor da examenele finale, se întorc în băncile de la școală. Conform autorităților, pentru elevii care vor susține Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat sau care se află în ultimul an al învățământului profesional, vacanța mai durează încă șase zile,

adică până pe 10 mai.

Citeste si: Ministrul Educaţiei, un nou anunţ pentru elevi

Minorii se întorc la școală de mâine: Gradinița- 5 mai.

Clasele pregătitoare, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a- 5 mai.
Clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII -a și ultima clasă din învățământul profesional- 10 mai.

Citeste si: Ministrul Educației dorește ca examenele naționale să se desfășoare cu prezență fizică și în localitățile carantinate

Elevii se întorc în bănci, de miercuri 5 mai 2021

Scenariile referitoare la prezența fizică la școală, în funcție de rata de incidență, s-au redus la două. Niciun județ din România nu mai este în scenariul roșu.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmis că în localitățile care au o rată de incidență sub 1 la mia de locuitori toți copiii merg la școală, dar lucrurile se schimbă în cazul în care incidența este mai mare de această valoare. Dacă cifra depașește 1 la mia de locuitori, se duc fizic la școală doar copiii de grădiniță, cei din clasele primare I-IV și clasa pregătitoare.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț despre rezultatele în educația din România

incepe-scoala-5-mai
Începe școala pe 5 mai.[Sursa foto: PixaBay]

„Miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii, cu excepția elevilor din clasele terminale. Am redus numărul de scenarii la două: pragul de 1 la mie, rata de infectare face diferența între scenariul verde, în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământul liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități.

Iar în scenariul 2: rata de infectare de peste 1 la mie, situație în care se găsesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezența fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele I- IV, plus clasa pregătitoare", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Conform ministrului Educației, două categorii de elevi merg la școală indiferent dacă rata incidenței este mare sau mică, sau mai mare de 1 la mia de locuitori. Se referă la elevii din învățământul special și de cei care sunt în clasele terminale.

Citeste si: Toți elevii trebuie să știe! Scenariile după care se vor desfășura cursurile din 5 mai. Ministerul Educației a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

„Vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu, aceasta este o noutate, un lucru îmbucurător, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special. Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă. Aceștia vor reveni în data de 5 mai", a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Oficialii au transmis și că elevii vor recupera orele pierdute. Toți copiii înscriși în programul de ore remediale le vor face fizic, indiferent de scenariu, fiind exceptate doar localitățile carantinate.

Vacanța de vară de anul acesta începe oficial pe 26 iunie și se termină pe 12 septembrie, astfel că elevii vor avea o vacanță de 79 de zile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si