Inconștiență în plină pandemie. A pus în pericol zeci de copii și adulți

Un tânăr din Dâmbovița a fost confirmat cu coronavirus, după ce a mers cu un autocar la Costinești în care se aflau 40 de elevi și studenți. A doua zi, el a plecat din complexul turistic fără să-l anunţe pe organizatorul excursiei.

Alex Dumitrescu, duminică 09 august 2020 , 10:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, vineri, DSP Dâmboviţa a informat telefonic DSP Constanţa despre un caz confirmat Covid-19, care a fost cazat în Costineşti, la un complex turistic.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au făcut un control la unitatea turistică respectivă şi au constatat că un tânăr a sosit la complexul respectiv din Costineşti, în 3 august. Acesta s-a deplasat de la Târgovişte spre staţiunea de pe litoral cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi şi studenţi. În 4 august tânărul respectiv a părăsit complexul turistic, fără să anunţe organizatorul.

„Din afirmaţiile organizatorului acestei excursii, pe perioada deplasării au fost purtate măşti de protecţie şi au fost asigurate măsuri de distanţare (capacitate autocar 63 locuri). Atât la urcarea în autocar, cât şi la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora. Pentru elevii minori, s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie şi consimţământul părintelui”, se arată în comunicat.

A pus în pericol 150 de adulți și copii

DSP Constanţa a mai constatat că unitatea turistică funcţiona la capacitate de 40%, la momentul controlului fiind cazate aproximativ 150 de persoane, adulţi şi copii.

„Au fost respectate măsurile de prevenire şi limitare a infecţiei cu SARS-CoV-2, atât pentru personal, cât şi pentru turişti - covoraşe impregnate cu produs biocid, dispenser cu dezinfectant pentru mâini, trusă medicală la recepţie, marcaje privind circulaţia în incintă, afişe cu mesaje în ceea ce priveşte obligativitatea purtării măştii, păstrării distanţei, igienei personale, asigurarea distanţei dintre mese”, a mai precizat sursa citată.

Citeste si: Nelu Tătaru a cerut bani de la Guvern. „Sunt sume pe care încă le evaluăm pentru rectificare”

Deoarece toţi membrii grupului respectiv erau contacţi ai cazului confirmat cu Covid-19, vineri seara, în jurul orei 21.00, turiştii au plecat din Costineşti cu acelaşi mijloc de transport cu care veniseră. DSP Dâmboviţa urmează să dispună carantinarea acestora.

Anterior, reprezentanţi ai Prefecturii Dâmboviţa au declarat pentru News.ro că tânărul s-a prezentat la spital, în judeţul Dâmboviţa, a fost testat pentru infecţia cu SARS-Cov-2, iar testul a ieşit pozitiv.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si