Printre acești 26 de algerieni se află și două fetițe și o femeie de 75 de ani. Ei au decolat de pe Aeroportul Heathrow și se îndreptau spre Algeria. Dar la Paris, Air Algeria le-a spus că nu își pot continua călătoria, din cauza restricțiilor COVID. De atunci, ei trăiesc în zona de tranzit a Terminalului 2 de la Charles de Gaulle.

Cei 26 de bărbați, femei și copii dorm pe scaune sau pe podea și mănâncă ceea ce le oferă alți pasageri. Air Algeria le-a dat inițial bonuri de masă, dar au încetat să facă

acest lucru atunci când oamenii au refuzat oferta companiei de a le întoarce înapoi la Londra. Aceștia au acces la dușuri într-o zonă a aeroportului unde există un hotel, dar plătesc 20 de euro pentru a le folosi. De asemenea, primesc zilnic vizita unui medic.

Oamenii au rămas blocați în aeroport din cauza tulpinei britanice

Un bărbat care și-a părăsit slujba de bucătar în orașul Eastbourne, a povestit pentru BBC că toți aveau bilete de la Londra până la Alger, precum și testul COVID negativ necesar pentru a zbura cu avionul. Algerienii când au încercat să urce în zborul de legătură de la Charles de Gaulle, au fost întorși din drum din cauza variantei britanice de coronavirus. Totodată, consulatul algerian de la Paris nu a comentat situația, la solicitarea BBC. 

Citeste si: Vești proaste: O mare capitală europeană va intra în lockdown

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

„Toată lumea are motive personale importante pentru a merge în Algeria. Soția mea este acolo și a avut COVID. Am renunțat la apartamentul meu și la locul de muncă, altfel m-aș întoarce în Marea Britanie”, a spus el.

Charles de Gaulle

Situație disperată pe aeroportul din Paris

Situația lor devine din ce în ce mai disperată, dar au promis să aștepte până când autoritățile algeriene le vor permite să călătorească.

Citeste si: O ţară din Europa impune restricţii mai dure în unele regiuni, din cauza creșterii cazurilor de COVID-19

„Este groaznic aici. Cât timp poți să dormi pe podea înainte să cedezi? Două săptămâni, trei săptămâni, patru?”, spune bărbatul.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si