Informaţii de ultimă oră în cazul Valentinei Nica, fata incendiată din Buzău

Doi tineri din Buzău, care în urmă cu doi ani i-au adus unui prieten benzina cu care acesta a incendiat-o pe fosta iubită, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la omor calificat prin cruzimi. Aceştia riscă, potrivit legilor în vigoare, detenţia pe viaţă sau închisoare între 15 şi 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Author: Andreea Bolocan miercuri 10 martie 2021 , 10:38

a incendiat-o in propriul apartament si-a ucis prietena
Un băiat i-a dat foc prietenei sale
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Procurorii au luat decizia de a-i trimite în judecată pe cei doi în urma declaraţiilor pe care martorii le-au dat în cursul anchetei, iar dosarul a fost înregistrat

pe rolul instanţei în data de 5 martie 2021.

Cum s-a întâmplat nenorocirea

Radu Clonţ, unul dintre tinerii trimişi în judecată, a declarat, în timpul anchetei din 2019, că ”nu l-a întrebat pe Cosmin Dan la ce-i trebuie benzina”, gândindu-se că-i trebuie la o maşină. Anchetatorii au apreciat, însă, că asta nu îi absolvă de vină pe cei doi, atâta timp cât ei au dus benzina în apartament şi ei l-ar fi dus pe Cosmin Dan cu maşina la domiciliul fostei iubite.

Doi băieți trimiși în judecată

Audiat a fost şi Alexandru Naum, cel care, potrivit declarației lui Radu Clonţ, a fost sunat de Cosmin Dan să-i aducă benzina.

Naum s-ar fi speriat după ce a văzut că Dan era hotărât să îi dea foc Valentinei şi a fugit. Radu Clonţ, însă, ar fi asistat la toată scena, iar când a văzut că flăcările se extind şi fumul gros a invadat casa s-a refugiat în baie împreună cu iubita de la acel moment a lui Cosmin Dan şi cu un adolescent de 15 ani care se afla în apartament.

Citeste si: Cei mai mari criminali din România. Ion Rîmaru nu este în top

Victima a fost arsă de vie în propriul apartament

În dimineaţa zilei de 23 februarie 2019, Valentina Nica, o tânără de 22 de ani din Buzău, a murit  în propriul apartament după ce fostul iubit a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc lăsând-o să ardă de vie.

Citeste si: Caz halucinant în Mehedinți. O femeie a plătit un bărbat să-i ucidă soțul

Ucigașul va sta aproximativ 24 de ani în închisoare

Ucigaşul, Cosmin Dan, a fost condamnat iniţial de Tribunalul Buzău la o pedeapsă cu închisoarea de 24 de ani şi plata unor daune morale de 100.000 de euro către mama fostei iubite pe care a incendiat-o.

Curtea de Apel Ploieşti a dat, în octombrie 2020, sentinţa definitivă menținând pedeapsa Tribunalului Buzău din care a scăzut doar perioada arestului preventiv  de aproximativ un an în care a stat Cosmin Dan până la terminarea procesului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si