Topul celor mai mari criminali care au marcat populația României. 

Ioan Sârca (Omul care aducea moartea)- 20 de victime dovedite

Născut în 1911 în judeţul Sălaj, Ion Sîrcă a debutat în activitatea infracţională la 24 de ani, cu tâlhării. Potrivit mai multor articole apărute în presa locală, lui Sîrcă îi sunt atribuite și alte 9 crime petrecute în Brașov și Oradea.

Pentru tâlhării, a fost condamnat de două ori, la 2 ani şi, respectiv, 5 ani de închisoare.

După eliberare, Sîrcă a început să ucidă. A fost prins târziu, după ce poliţiştii au comparat amprentele găsite pe sticle cu cele din dosarul lui de cazier. În octombrie 1945, Înalta Curtea Criminală l-a condamnat la muncă silnică pe viaţă. În puşcărie avea să se intersecteze cu un alt criminal în serie, arădeanul Gheorghe Toma, care a povestit că Sîrcă spunea despre el că fusese şoferul regelui.

Cozmici Romca

Un nevinovat a făcut pușcărie în locul lui. Este adevăratul autor al crimelor pentru care Gheorghe Samoilescu, un om nevinovat, a fost anchetat şi trimis în puşcărie.

Doi ani mai târziu, prin septembrie, cineva a sesizat la miliţie că un tânăr băut s-a lăudat într-un bufet că ar avea în garsoniera lui oase umane. În urma verificărilor, a fost indentificat Romca Cozmici, iar în locuinţa lui au fost găsite mai multe resturi umane despre care s-a stabilit ulterior că aparţineau unei tinere dispărută din aprilie 1980.

Cozmici avea 25 de ani și era muncitor necalificat la Întreprinderea „Marmura”.

A recunoscut că a ucis acea tânără, dar şi pe fata pentru care fusese condamnat Samoilescu. Probele erau incotestabile: ceasul primei victimei era la mâna soţiei lui Cozmici, iar sub capacul acestui ceas, anchetatorii au găsit fotografia prietenului fetei. Mai mult, amprenta prelevată de pe ambalajul unuia din coletele cu fragmente de cadavru a fost identificată ca fiind a lui Cozmici.

Romca Cozmici a fost condamnat la pedeapsa capitală şi executat prin împușcare.

Citeste si: Caz halucinant în Mehedinți. O femeie a plătit un bărbat să-i ucidă soțul

Gheorghe Dincă (Criminalul de la Caracal) – 2 victime dovedite

Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă a intrat în topul criminalilor în serie pe care i-a dat România. Cel mai cunoscut pe această listă a criminalilor este Ion Râmaru, un personaj chiar din zina Caracalului, din Corabia. Tot pe această listă apare și tatăl lui Ion Râmaru, Florea Râmaru, dar el este un caz mai special. Deși a ucis cinci persoane, Florea a fost deovedit ca și criminal doar după moartea sa și după ce fiul său a fost executat.

Eugen Grigore – 24 de victime dovedite

Cazul Eugen Grigore reprezintă un caz judiciar care se referă la un complex de întâmplări care au avut loc în anul 1974, în România regimului lui Ceaușescu.

Eugen Grigore, șofer de camion din Iași, întors acasă de la muncă, găsește propria locuință arzând, incendiu în urma căruia și-au pierdut viața soția sa și toți cei trei copii. Se pare că făptașii aparțineau unui grup de țigani nomazi, aflat la marginea Iașului. Investigațiile efectuate de miliție sunt blocate de teama vecinilor de a colabora ca martori, deoarece se temeau de represaliile țiganilor.

Indignat de neputința autorităților, dar și amenințat de țigani care au promis se vor răzbuna în cazul în care nu renunță la plângere, Grigore decide să își facă dreptate singur: Intră cu camionul

în corturile nomazilor și ucide la întâmplare 24 de persoane.

Eugen Grigore a fost condamnat la închisoare pe viață, iar în 1990 pedeapsa este transformată în 28 de ani de detenție. În 1995 a fost mutat la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Botoșani. În 2001 a ajuns pe străzi și a murit în 2009 călcat de un camion. Autoritățile comuniste din acea perioadă au mușamalizat cazul de teama izbuncnirii unor conflicte interetnice.

Vasile Tcaciuc (Măcelarul din Iași) – 24 de victime dovedite

Infractor de meserie, Vasile Tcaciuc a pus poliţie ieşeană pe jar în anii ’30 după ce a comis mai multe jafuri şi tâlhării. Pe când era în arest pentru una dintre astfel de fapte, sub podeaua locuinţei sale au fost găsite mai multe cadavre. Numărul victimelor sale, deşi necunoscut cu exactitate, ar fi de 26.

Pe Vasile Tcaciuc, cunoscutul site Wikipedia l-a inclus în lista criminalilor români cu cele mai multe victime. Aparent un infractor mărunt din perioada interbelică, bărbatul de origine basarabeană ascundea un secret terifiant. Curmase viaţa a zeci de persoane. Înainte de a-şi începe seris de crime, după cum chiar el a mărturisit atunci când a fost prins, asasinul şi-a confecţionat un topor special. Care să nu-i alunece din mâini şi cu care a luat viaţa victimelor sale. Infractor de meserie, ironia sorţii a făcut ca în 1935, atunci când cadavrele lui Tcaciuc au fost descoperite, acesta să se fi aflat în arestul poliţtiei. Însă nu pentru crimă, ci pentru talharie şi jaf.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citeste si: Criminalul din Onești aruncă bomba despre muncitorii omorâți: „Erau oameni răi”

Într-una dintre zilele acelui an, după ce a fost arestat, noul proprietar al imobilului în care locuise Tcaciuc era alertat de câinele său care zgâria duşumeaua casei. Omul a săpat în locul în care animalul lătra de zor descoperind sub podeaua locuinţei fostului proprietar, Vasile Tcaciuc, şase cadaver care fuseseră ucise într-un mod brutal, lovite cu toporul personalizat a lui Tcaciuc.

„Măcelarul” nu a recunoscut comiterea crimelor, însa s-a dat de gol dupa ce a fost pus faţă în faţă cu două dintre fostele sale concubine. Mărturia sa i-a şocat şi pe poliţişti. Pe lângă cele şase victime găsite în fosta sa locuinţă, Tcaciuc mai uciseseră alte douăzeci de persoane, printre care şi un copil. 21 dintre crime au putut fi demonstrate. Restul cadavrelor nu au putut fi găsite. În timpul reconstituirii uneia dintre crime, Tcaciuc a încercat să fugă şi a fost împuşcat mortal cu un pistol.

Adrian Stroe (Taximetristul Morții) – 3 victime dovedite

Taximetristul care „regreta faptele, nu și victimele” S-a născut în 24 octombrie 1959, în Bucureşti. A fost căsătorit şi are un copil. Deşi absolvise Facultatea de Construcţii, Stroe lucra ca taximetrist. În decembrie 1996, Adrian Stroe a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Iancu Berilă (Ucigașul Brutarilor)- 20 de victime dovedite

Iancu Berilă a fost unul dintre cei mai sângeroși asasini din istoria României. Crimele sale au avut loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta a ucis, cu sânge rece, 20 de brutari și a fost condamnat la aproape 200 de ani de muncă silnică în închisoare, unde a şi murit.

Ucigașul Brutarilor

Povestea acestuia este mai puțin cunoscută, însă oamenii i-au preluat în necunoștință de cauză numele, folosind expresia „ca Berilă” atunci când vor să evidențieze un efort ieșit din comun. În realitate, însă, folosirea acestei sintagme nu înseamnă altceva decât o asemuire cu unul dintre cei mai odioşi criminali din istoria României.

Trebuie specificat că, în trecut, expresia ”ca Berilă” era folosită în rândul puşcăriaşilor, scoțând în evidență munca silnică grea și anii grei de închisoare. De la puşcărie, expresia a deviat la armată, fiind folosită de militari care obişnuiau să spună: „bag armată ca Berilă”. În ziua de astăzi sintagma a devenit un simbol al muncii grele.

Romulus Vereș (Omul cu Ciocanul) – 8 victime dovedite

Romy – cum îi spuneau apropiaţii, este cunoscut în istoria criminalilor în serie drept „omul cu ciocanul”. A semănat panică în Cluj în aceeaşi perioadă în care Bucureştiul era terorizat de Ion Rîmaru. Născut în 1929, Vereş a fost mecanic de locomotivă până în 1968, când i-a fost desfăcut contractul de muncă, pentru că „a circulat neatent cu trenul 401 în intrare în staţia Huedin, depăşind semnalul în poziţia pe oprire cu 184 metri”.

A început să omoare în 1972. Victimele lui, opt la număr, au fost atacate în casă şi lovite cu un ciocan în cap. Unele femei au fost şi abuzate sexual. Cea mai tânără dintre victime a fost o fetiţă de 9 ani, care a supravieţuit.

Comisia de expertiză medico-legală a stabilit că Vereş suferă de „parafrenie sistemică” şi nu are discernământul faptelor sale. În iulie 1975, el a fost scos de sub urmărire penală şi internat în Spitalul de Psihiatrie din Ştei, unde a murit în 1993, din pricina unei afecţiuni a ficatului.

Citeste si: Detalii șocante despre dubla crimă de la Onești din referatul procurorilor. Criminalul Moroșan, propus pentru arestare

Grigore Uruc (Asasinul de Anul Nou) – 4 victime dovedite

Ucigașul de copii Uruc era un ţăran analfabet din zona Buzăului. Îşi alegea victimele din rândul copiilor străzii. Erau, deopotrivă, băieţi şi fete, cu vârste între 13 şi 14 ani. Copiii au fost ucişi cu toţii în zorii zilei de 1 ianuarie, în perioada 1985 – 1988.

Grigore Uruc

Uruc a fost prins pe 1 ianuarie 1988. Deşi era un psihotic care omora sub impulsul puternicelor fantasme pe care le avea, iar experţii au concluzionat că nu are discernământ, Uruc a fost găsit responsabil pentru faptele sale, condamnat la moarte şi executat.

Nae Purecică (Nae Chioru) – 6 victime dovedite

Nicolae Purecica, poreclit „Nae Chioru”, este considerat şi acum cel mai cunoscut criminal originar din cartierul bucureştean Ferentari, deşi de la faptele lui au trecut aproape şapte decenii. Teribilele asasinate săvârşite de Purecică nu au avut loc în Bucureşti, ci la Oradea, acolo unde infractorul se refugiase de celebrul comisar Alimănescu.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

În 1947, odată cu mutarea acolo a lui Purecică, Oradea  intra în stare de soc. Zeci de atacuri armate asupra oamenilor nevinovaţi lăsau în urmă o mulţime de victime (lui „Nae Chiorul” i-au fost atribuite direct şase victime), dar ceea ce era de-a dreptul sinistru era modul în care victimele erau ucise. Criminalii nu se mulţumeau doar cu tâlhărirea victimelor, ci, pentru a-i reduce la tăcere, îi tranşau asemenea vitelor de la abator. A fost capturat chiar de comisarul Eugen Alimănescu, trimis la Oradea pentru a rezolva situaţia. Grav rănit, infractorul nu a supravieţuit însă decât câteva zile, aşa că nu a mai ajuns în faţa judecătorilor.

Gică Cioc (Balaurul) – 5 victime dovedite

Anul 1945. Romania se resimtea inca dupa Marele Razboi in care fusese implicata, iar situatia politico-economica degenerase intr-un val de infractiuni fara egal cu precadere in cartierele bucurestene, acolo unde infractorii deja formasera bande extrem de violente si de bine inarmate. Ca si cum nu era de ajuns, in vara aceluiasi an, o serie de crime inexplicabile lovea Capitala. Peste 10 persoane fusesera ciuruite cu gloante provenind din arme rusesti. Cine ar fi incercat totusi sa ancheteze un rus, fie el si criminal, in plina dominatie sovietica? Asa cum era de asteptat, dosarul crimelor a fost inmanat comisarului Alimanescu, probabil singurul care nu se lovea de asemenea piedici.

Cercetarile acestuia au scos la lumina o informatie interesanta. Criminalii nu erau soldati sovietici, ci romani get-beget, iar victimele nu erau altceva decat rezultatele unui sangeros razboi intre grupari de tip mafiot. Autorii asasinatelor? Gica Cioc, poreclit Balaurul datorita temperamentului sau violent, un cunoscut infractor din Ferentari si rivalul acestuia, Sandu Moise, cel poreclit Hitler, dupa mustata similara cu cea a dictatorului nazist.

Era 31 decembrie 1945, atunci cand comisarul Alimanescu afla de la un informator ca „Hitler” se gaseste intr-un restaurant de pe Calea Calarasilor, acolo unde petrecea noaptea dintre ani in compania membrilor bandei sale. Era momentul ca oamenii legii sa intre in actiune. Spre surprinderea acestora insa, atacul asupra infractorilor nu a mai avut loc niciodata. In aceeasi noapte, Alimanescu ajungea in fata unei scene grotesti. „Hitler”, impreuna cu toti acolitii sai zaceau intr-o balta de sange. Printre victime se aflau si oamenii lui Gica Cioc. Motivul? „Hitler” ii „suflase” iubita aliatului sau cu luni in urma. Inaintea oamenilor legii, infractorii se ucisesera reciproc, toti fiind inarmati cu arme automate rusesti. „Epidemia crimelor” se stinsese.

Cine a fost Ion Rîmaru

Deși Ion Rîmaru nu se află în topul celor mai mari criminali din România, acesta rămâne unul dintre cei mai cunoscuți criminali pe care i-a avut țara noastră în anii 70. 

Ion Rîmaru n. 12 octombrie 1946, Corabia, Olt, România – d. 23 octombrie 1971, Jilava, Ilfov, România a fost un criminal în serie român condamnat la moarte și executat. El a terorizat Bucureștiul în perioada anilor 1970-1971, când era student, comițând patru omoruri, mai multe violuri și tentative de omor.

Ion Rîmaru

În anul 1944, patru femei au fost omorâte de un individ rămas necunoscut decenii întregi. Autorul acestor crime a fost identificat câteva decenii mai târziu de criminalistul Constantin Turai ca fiind Florea Rîmaru, tatăl lui Ion Rîmaru. Conform unei versiuni apărute în presă, acesta ar fi fost asasinat în 1972 de Securitate, la un an de la execuția fiului său, fiind aruncat dintr-un tren.

Jurnalistul Dan Odagiu a publicat, în 29 octombrie 1995, un reportaj din comuna natală a lui Ion Rîmaru. El a constatat că toți care purtau acest nume și l-au schimbat pentru că românii erau oripilați când îl auzeau. De asemenea jurnalistul a susținut că în localitatea Izbiceni, de pe malul Oltului, unde se născuse și trăise o perioadă Rîmaru, s-ar fi înregistrat mai multe crime oribile, comise de bărbați care mutilau și apoi omorau femei, de regulă soțiile lor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si