Comisia OMS urmează să se întâlnească cu un grup strategic și tehnic privind pericolele infecțioase cu potențialul de a se transforma în pandemie sau epidemie.

Cazurile de variola maimuței au fost confirmate în cinci țări europene- Regatul Unit, Spania, Portugalia, Germania și Italia.
Alte 21 de cazuri suspecte sunt investigate la ora actuală în Spania, 19 în regiunea Madrid, unul în Insulele Canare şi unul în Andaluzia, au anunţat autorităţile sanitare spaniole.

Citeste si: Marea Britanie și-a făcut stocuri de vaccin împotriva cazurilor de variola maimuței

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Identificată pentru prima dată la maimuţe, boala se răspândeşte de obicei prin contact apropiat şi s-a răspândit rar în afara Africii. Aşadar, aceste cazuri în lanţ au stârnit îngrijorare în Europa.

Citeste si: Variola maimuței se extinde în Europa. Alte două țări au confirmat azi primele cazuri

Variola maimuței se extinde în Europa

Variola maimuței se răspândește cu rapiditate în țările europene: Franța și Germania au anunțat primele cazuri, în timp ce Marea Britanie a confirmat deja 20 de cazuri, iar Spania 30, potrivit BBC. În total, virusul a fost confirmat în 8 țări europene, dar și în Australia, Canada și SUA.

Citeste si: VIDEO- Variola maimuței în România. Un doctor vorbește despre potențiale pericole

Mai mult, autoritățile sanitare din mai multe țări au remarcat că variola maimuței se răspândește cu precădere în rândul bărbaților homosexuali sau bisexuali. Variola maimuței este o infecție virală rară, care este de obicei ușoară și de la care majoritatea oamenilor se recuperează în câteva săptămâni, potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie.

Citeste si: Suedia confirmă primul caz de variola maimuței


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si