Iohannis: „Începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide”

Școlile se deschid începând cu data de 8 februarie 2021. Președintele Klaus Iohannis a făcut marele anunț.

Author: Georgiana Balaban joi 14 ianuarie 2021 , 17:26

școli deschise pe 8 februarie
Klaus Iohannis a anunțat când se redeschid școlile.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide.

El a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia se va lua la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

Școlile se redeschid în România, începând cu 8 februarie 2021

”Majoritatea şcolilor se redeschid din 8 februarie, elevii se întorc la şcoală” a anunţat Iohannis.

Citeste si: Cand se intorc, de fapt, elevii la scoala! Anuntul a venit de la Guvern in urma cu putin timp

școli deschise pe 8 februarie
Școlile se redeschid pe 8 februarie.[Sursa foto: google]

El a precizat că se revine la sistemul descentralizat care ţine seama de evoluţia pandemiei în fiecare localitate.

Citeste si: Elevii fac școală online până pe 8 februarie. Anunțul serii venit din partea ministrului Educației

”Din 8 februarie, când începe semestrului 2, majoritatea şcolilor se redeschid. Elevii se întorc la şcoală” a anunţat Iohannis, care a precizat că acest lucru se va întâmpla în condiţiile în care pandemia evoluează aproximattiv la fel ca în ultimele săptămâni.

Klaus Iohannis- declarații de ultima ORĂ

El a precizat, după discuţii cu premierul Florin Cîţu şi cu miniştrii Educaţiei, Sănătăţii, precum şi cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică,că se revine la sistemul descentralizat care ţine seama de evoluţia pandemiei în fiecare localitate.

În semestrul 2 în localităţile din scenariul verde- cu relativ puţine cazuri- toate şcolile se redeschid,copiii merg la şcoală. În cele în scenariu galben, sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă – merg în continuare la grădiniţă şi la şcoală, copiii din clasele I – IV şi cei din clasele terminale VIII, XII.

Citeste si: Scandal în cadrul școlii online! Gestul șocant făcut de o profesoră din București: „Aveţi la dispoziţie 15 minute!”

În cazul în care localitatea intră în scenariul roşu continuă un timp să meargă la şcoală copiii de grădiniţă şi ciclu primar, dar ceilalţi nu merg la şcoală.

”Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează şi toată lumea stă acasă, şcolile se închid şi se merge în online”, a subliniat Klaus Iohannis.

Referitor la universităţi, preşedintele a afirmat că, având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi, însă evident sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcţionează şi preuniversitarul.

„E foarte important de ştiut că toate aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situaţia pandemică nu se înrăutăţeşte grav”, a subliniat Iohannis.

El a precizat că se schimbă evaluarea pentru şcoli dar toate celelalte măsuri rămân în vigoare.

”Pe 2 februarie, înainte să înceapă şcoala, vom face împreună o reevaluare a situaţiei pandemice şi decizia finală va fi luată pe 2 februarie. Însă dacă evoluţia pandemiei va fi ca în ultimele săptămâni se va intra pe acest scenariu pe care tocmai l-am descris”, a subliniat Iohannis.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si