Iohannis: Sunt foarte convins că vom lucra foarte bine în NATO şi vom avea un nou concept mai puternic

Președintele României, Klaus Iohannis a afirmat, după Summitul NATO de la Bruxelles, că Alianţa Nord-Atlantica va intra într-o nouă etapă şi totodată că „vom avea un nou concept mai puternic, mai bun şi vom continua cu siguranţă mai uniţi”.

Author: Alina Raducu luni 14 iunie 2021 , 20:47

Iohannis: Sunt foarte convins că vom lucra foarte bine în NATO şi vom avea un nou concept mai puternic
Iohannis: Sunt foarte convins că vom lucra foarte bine în NATO şi vom avea un nou concept mai puternic[Sursa foto: presidency.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La finalul Summitului NATO, Iohannis a fost întrebat dacă ne putem aștepta la mai multe baze americane în România, după ce Joe Biden si-a exprimat sprijinul pentru ţara noastră.

Președintele Iohannis a declarat că orice întărire din partea Statelor Unite este binevenită în România.

Klaus Iohannis, la finalul Summitului NATO: Şi NATO intră într-o nouă etapă şi am vrut să demonstrăm, şi am făcut-o 100%, că suntem uniţi

„Trebuie să înţelegem ce mesaj am dat noi astăzi, toţi împreună aici, de la sediul NATO. Intrăm după un an pandemic, după situaţii internaţionale foarte complicate, realmente într-o nouă etapă. Şi NATO intră într-o nouă etapă şi am vrut să demonstrăm, şi am făcut-o 100%, că suntem uniţi, suntem solidari, ne dorim un NATO modern, ne dorim să mergem împreună mai departe şi acest lucru evident că se adresează şi nouă, României şi românilor.

sunt foarte convins că vom lucra foarte bine în NATO şi vom avea un nou concept mai puternic, mai bun şi vom continua cu siguranţă mai uniţi”, a precizat Klaus Iohannis, la finalul Summitului NATO de la Bruxelles.

Citeste si: Joe Biden, întâlnire cu omologii săi din ţările baltice la summitul NATO de la Bruxelles

Președintele a vorbit și despre întărirea apărării pe flancul estic al României şi dacă în viitorul apropiat ar putea să existe mai multe baze americane: „Este evident în interesul nostru să avem o prezenţă aliată foarte solidă şi la noi în România. Aţi văzut cu siguranţă că împreună cu Statele Unite lucrăm foarte bine şi orice întărire a acestei prezenţe este binevenită pentru noi, dar întărirea NATO în ansamblu este o veste extraordinar de bună pentru România şi pentru românii, fiindcă în acest fel se garantează securitatea României şi a fiecărui român în parte”.

„Trebuie să înţelegem ce mesaj am dat noi astăzi, toţi împreună aici, de la sediul NATO. Intrăm după un an pandemic, după situaţii  internaţionale foarte complicate, realmente într-o nouă etapă. Şi NATO intră într-o nouă etapă şi am vrut să demonstrăm, şi am făcut-o 100%, că suntem uniţi, suntem solidari, ne dorim un NATO modern, ne dorim să mergem împreună mai departe şi acest lucru evident că se adresează şi nouă, României şi românilor. sunt foarte convins că vom lucra foarte bine în NATO şi vom avea un nou concept mai puternic, mai bun şi vom continua cu siguranţă mai uniţi”, a declarat Iohannis, la finalul Summitului NATO de luni, la Bruxelles.

Citeste si: Ce avere are Donald Trump. Fostul președinte al SUA a câștigat majoritatea banilor din imobiliare

Klaus Iohannis a mai subliniat faptul că suntem dintre puţinii aliaţi care pune la dispoziţia apărării 2%, dar noul concept este foarte important, adăugând că NATO trebuie să fie pregătită pentru orice provocare, în orice moment.

„Ştiţi că deja în ianuarie 2015, împreună cu partidele parlamentare, am semnat un acord şi suntem dintre puţinii aliaţi care efectiv pune la dispoziţia apărării 2%, însă acest nou concept este foarte important şi pentru noi. Vă daţi seama că în momentul acesta NATO funcţionează pe un concept elaborat în 2010. Asta a fost înainte de Crimeea, a fost înainte evident de pandemie, a fost înaintea multor altor crize. Lumea s-a schimbat. În mai bine de 10 ani lumea s-a schimbat. Trebuie să ne schimbăm împreună cu ea. NATO trebuie să fie pregătită pentru orice provocare, în orice moment, trebuie să fie o Alianţă modernă şi acest lucru va fi realizat prin elaborarea noului concept”, a mai spus Iohannis.

Citeste si: Cererea pentru eliberare condiționată depusă de Liviu Dragnea va fi judecată la Tribunalul Giurgiu


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si