Ion Oncescu, după 7 titluri mondiale: ”Sper ca următoarea competiție să nu aibă legătură cu skandenbergul”

Ion Oncescu a cucerit două titluri la Campionatele Mondiale de Skandenberg 2019. El a ajuns în acest moment la 7 medalii de aur mondiale.

Author: Radu Constantin marți 05 noiembrie 2019 , 08:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Ion Oncescu a devenit unul dintre cei mai titrați sportivi în activitate după ce a cucerit alte două titluri mondiale, la mână stângă (l-a învins în finală pe Olimpiu Făt) și la mână dreaptă (finală cu Tuncay Basaran), Master Men, 100 kg, ajungând astfel la 7 medalii de aur în

întreaga activitate. La o zi după performanța incredibilă de la Campionatul Mondial de Skandenberg Constanța 2019, Ion Oncescu ne-a acordat un interviu ”la rece”, despre marea lui performanță, dar și despre întâlnirea cu Gică Hagi, invitat în ultima seară a competiției.

Ion Oncescu: ”Mă bucur că Hagi mi-a acceptat medalia”

Reporter: Ion Oncescu vs Gheorghe Hagi, duelul campionilor... Cum l-ai trăit?

Ion Oncescu: Am fost foarte emoționat. Aproape ca la finala de ieri... Nu sunt un ”înțelegător”, nu înțeleg aproape nimic din fotbal, dar personalitatea lui este deosebită.

Reporter: Totuși, ai avut de-a face cu un fotbalist acolo, la Exatlon!

Ion Oncescu: Da, și cum am mai spus și cu altă ocazie, transgresa respectul pentru Hagi.

Reporter: Care a fost cel mai neobișnuit moment acolo, alături de Gheorghe Hagi?

Ion Oncescu: Mă bucur că mi-a acceptat medalia de ieri, de la brațul drept. M-a întrebat: ”Te-ai antrenat mult?” Și i-am zis: ”Da, foarte mult”. ”Nu puteai fără talent”... Și i-am confirmat... Era observația dumnealui, presupun că are dreptate.

Reporter: El a făcut magie cu picioarele, tu faci magie cu brațele.

Ion Oncescu: Da, mă rog... bagheta dânsului e de o mie de ori mai puternică decât a mea. Dacă am fi vrăjitori, cred că n-aș fi nici ucenic de ucenic de ucenic. E foarte mare diferența!

Citeste si: Ion Oncescu, din nou campion! A obținut al șaptelea titlu de campion mondial la Skandenberg

Reporter: 7 titluri mondiale... este un  record pentru un sportiv din categoria ta?

Ion Oncescu: Nu știu să-ți spun... nu, fii atent. Îmi aduc aminte că mi s-a întâmplat să înving un sportiv care fusese de 10 ori campion mondial. Era mutant, ăsta e cuvântul... Și adaug faptul că din 2007 au fost introduse testele anti-doping. Era atât de mare când venea la masă încât aproape nu mai doream să trag. Când l-am învins mi-am dat seama că mai sunt foarte puțini pași până la locul 1.

Reporter: Ce mai visezi acum?

Ion Oncescu: Nu visez, sunt fericit...

Reporter: Plutești?

Ion Oncescu: Nu, sunt fericit și conștientizez asta. Sunt fericit și în drum către casă. Și așa voi fi o perioadă destul de lungă de acum înainte.

Reporter: Pune-ți o dorință, aici, lângă mare.

Ion Oncescu: Una care să se și poată îndeplini? Următoarea competiție să nu aibă nici o legătură cu asta, să fie dintr-un cu totul alt domeniu și să fiu acceptabil de bun și acolo.

Daniel Savopol


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si