Italia va da în judecată Pfizer din cauza întârzierii dozelor de vaccin anti-COVID

Italia vrea să dea în judecată compania Pfizer, din cauza întârzierilor în livrările de doze din vaccinul anti-COVID-19, a transmis, marţi seara, şeful celulei de criză pentru pandemie, Domenico Arcuri, relatează AFP, conform Agerpres.

Author: Alina Raducu miercuri 20 ianuarie 2021 , 14:21

Italia va da în judecată Pfizer din cauza întârzierii dozelor de vaccin anti-COVID
Italia va da în judecată Pfizer din cauza întârzierii dozelor de vaccin anti-COVID
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Protecţia sănătăţii cetăţenilor italieni nu se negociază”, a atenţionat Domenico Arcuri într-un comunicat.

Campania de vaccinare nu poate fi încetinită şi cu atât mai puţin în ceea ce priveşte administrarea dozelor de rapel pentru numeroşii italieni care au primit deja prima doză”, a decalarat Arcuri.

Italia va da în judecată Pfizer din cauza întârzierii dozelor de vaccin

Vineri, Pfizer şi asociatul său BioNTech au anunţat faptul că nu sunt în măsură să furnizeze cantitatea de doze la care s-au angajat, declanşând nemulţumirea unor ţări europene, deja criticate pentru încetineala cu care se desfăşoară campania de vaccinare.

A doua zi alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech a dat asigurări că a pus în aplicare „un plan” pentru a limita la o săptămână întârzierile din livrările vaccinului lor, în condiţiile în care Europa avea temeri

că livrările ar putea fi întârziate între „trei şi patru săptămâni”.

Însă, potrivit afirmațiilor lui Arcuri, Roma a fost informată de Pfizer că întârzierile de livrări se vor prelungi.

Citeste si: Italia a înregistrat un nou record de decese din cauza COVID-19

În Italia au fost deja vaccinate aproape 1,2 milioane de persoane

Italia, care s-a confruntat săptămâna aceasta cu o reducere cu 29% a livrărilor de doze de vaccin care îi erau destinate, îți face griji, în special pentru administrarea celei de-a doua doze de vaccina anti-covid personalului sanitar, în care s-au imunizat până acum în jur de 1,2 milioane de persoane.

Pfizer a informat Italia că „nu doar dozele ce nu au fost livrate săptămâna aceasta, unilateral şi fără preaviz, nu vor fi livrate săptămâna viitoare, ci şi că va exista o uşoară reduce a livrărilor”, a mai spus Arcuri.

Vineri, comisarul guvernului italian pentru gestionarea epidemiei a declarat că „a trimis un răspuns oficial către Pfizer Italia, în care îşi exprimă decepţia” şi „cere restabilirea imediată a cantităţilor ce trebuie distribuite”.

Citeste si: Papa Francisc s-a vaccinat la Vatican împotriva CORONAVIRUS. Cum se simte suveranul


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si