Vaccinarea anti-COVID. Campanie online de informare a persoanelor în vârstă din Sectorul 4

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a început o amplă campanie de informare în cazul vârstnicilor din sector cu privire la beneficiile vaccinării anti-COVID.

Author: Razvan Ilie miercuri 20 ianuarie 2021 , 10:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a început marți o amplă campanie de informare privind beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 în cazul vârstnicilor aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4.

Medic de profesie, Daniel Băluță vrea să se asigure că toți cei care locuiesc în sector, marea lor majoritate persoane în vârstă, cu o stare de sănătate precară din cauza multiplelor afecțiuni cronice de care suferă și care, până acum, nu și-au exprimat acordul pentru a fi imunizați, vor primi informații esențiale despre vaccinurile împotriva COVID-19 și, implicit, despre beneficiile acestora, pentru a decide, în cunoștință de cauză ce e mai bine să facă pentru viața lor.

Citeste si: Valeriu Gheorgiță, explicații despre decesele din Norvegia la vaccinații anti-COVID

Primarul Daniel Băluță a discutat cu vârstnicii despre vaccinul anti-COVID

O primă întâlnire de acest gen a avut loc marți.

Prin intermediul unei platforme online, având în vedere că accesul în centrele rezidențiale este strict limitat în scopul protejării sănătății vârstnicilor care trăiesc aici, primarul Daniel Băluță le-a vorbit bunicilor, mai bine de o oră, despre posibilitatea pe care o avem cu toții de a opri această pandemie și de a ne întoarce cât mai curând la o viață normală, sigură și fără riscuri majore pentru sănătatea noastră.

Citeste si: Raed Arafat, un nou avertisment: ”Trendul descendent nu trebuie să ne păcălească"

Primarul a discutat și cu vârstnicii care s-au vaccinat deja împotriva COVID-19, la sfârșitul săptămânii trecute, în prima zi a etapei a doua a campaniei de imunizare. Edilul a vrut să știe dacă cei care au primit prima doză a serului se simt bine și dacă au avut sau nu reacții adverse.

Sunt luni de zile de când așteptăm o soluție care să ne aducă înapoi la normalitate. Și aceasta a venit! Vaccinurile sunt acum disponibile și în România, așa că avem speranță! Trebuie să le privim cu încredere, să urmăm sfaturile medicilor și să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare. Le-am transmis vârsticilor aflați în grija DGASPC Sector 4 toată susținerea mea și totodată, le-am explicat faptul că eu și soția mea deja ne-am vaccinat și că părinții mei sunt și ei înscriși în acest proces. Este foarte important să înțelegem faptul că vaccinul este singura soluția viabilă pentru a ne proteja. ”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

În prima zi a etapei a doua a campaniei de vaccinare, care a debutat vinerea trecută în Capitală, au fost imunizați 34 de vârstnici din Centrul Medical “Sfântul Andrei”, aflat în subordinea DGASPC Sector 4.

Citeste si: VIDEO -Vaccinare, etapa a doua. Zeci de puncte de la primării, închise

Vaccinarea acestora s-a făcut de către o echipă mobilă, coordonată de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si