Președintele României va participa marți la lansarea oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei

Klaus Iohannis participă, marți la Cotroceni, la lansarea oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei. Anunțul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială.

Author: Georgiana Balaban luni 12 iulie 2021 , 14:21

klaus iohannis lansarea oficială a dezbaterii viitorul europei
Klaus Iohannis, președintele României.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele României Klaus Iohannis găzduiește evenimentul de lansare oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei. Evenimentul va avea loc, marți 13 iulie 2021, la Cotroceni. În cadrul dezbaterii vor fi prezenți și Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, prof.

univ. dr. Valentin Naumescu, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş Bolyai Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, şi conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European

Lansarea oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei

Anunțul privind lansarea proiectului a fost făcut de către Administraţia Prezidenţială.

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat decretele pentru înfiinţarea mai multor Consulate

„Evenimentul are ca scop dezbaterea obiectivelor şi aşteptărilor legate de Conferinţa privind viitorul Europei, precum şi lansarea unor direcţii de reflecţie pentru orientarea dezbaterilor cetăţeneşti care vor avea loc la nivel naţional pe acest subiect.

În cadrul intervenţiei sale, Preşedintele României se va referi la temele de interes pentru dezbaterea la nivel naţional asupra viitorului Europei, un proces care se doreşte a fi în primul rând un dialog cu cetăţenii europeni. Obiectivul major al dezbaterii privind viitorul Europei va fi acela de consolidare a proiectului european în beneficiul tuturor cetăţenilor.

klaus iohannis lansarea oficială a dezbaterii viitorul europei
Președintele Klaus Iohannis.[Sursa foto: Facebook]


La data de 9 mai 2021, a avut loc la Strasbourg lansarea simbolică a Conferinţei privind viitorul Europei. Conferinţa reprezintă un cadru de discuţii şi reflecţie cu privire la viitorul Europei, cu implicarea instituţiilor europene, guvernelor statelor membre, parlamentelor naţionale, cetăţenilor, societăţii civile, mediului academic, partenerilor sociali şi a altor actori interesaţi.

Citeste si: Klaus Iohannis, întâlnire cu liderul SUA, Joe Biden, la summit-ul NATO

Dezbaterile legate de Conferinţa privind viitorul Europei se vor desfăşura pe parcursul anului 2021 şi în primul semestru al anului 2022, în vederea formulării unor linii directoare privind viitorul Uniunii Europene”, mai transmite Administraţia Prezidenţială, în comunicatul de presă.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre gestionarea răspândirii variantei Delta. Ce urmează în România


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si