Purtarea măștii ar putea deveni obligatorie în Centrul Vechi din București

Purtarea măștii ar putea deveni obligatorie în Centrul Vechi al Capitalei, o decizie urmând a se lua luni în cadrul comitetului municipal de urgență. Potrivit viceprimarului Aurelian Bădulescu, măsura vizează doar zona pietonală, nu terasele, și va fi introdusă pentru 30 de zile.

R.I., miercuri 29 iulie 2020 , 17:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Centrul Vechi, zonă cu "grad de infecție foarte mare"

Potrivit hotărârii invocate de Bădulescu, adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică”.

Citeste si: Shaorma ucigașă. Un copil a murit și 700 de oameni au ajuns la spital cu toxinfecție alimentară

Al treilea județ unde masca de protecție este obligatorie pe stradă

După Argeș și Dâmbovița, un alt județ din România impune măsura obligativității purtării măștii de protecție în spațiile deschise. Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că deciziile privind restricțiile suplimentare se iau de acum înainte la nivel regional, în comitetele de urgență județene.

Citeste si: ULTIMA ORĂ. Mii de soldați SUA, aduși la Marea Neagră. România, în pericol lângă "Rusia agresivă"

Vâlcea este al treilea județ din România unde masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise, începând de astăzi. Decizia a fost luată la nivelul Comitetul Județean de Situații de Urgență, întrunit ieri. Prefectul de Vâlcea a hotărât ca masca de protecție să devină obligatorie atât la piscină, ștrand, cât și în zonele foarte aglomerate: piețe sau târguri.

Citeste si: Imagini de senzație cu Philip de la „Puterea Dragostei” alături de Berna și de mama sa

Măsura se impune începând de astăzi, 29 iulie, conform Digi24. Județul Vâlcea se află printre cele patru sau cinci județe din țară care au înregistrat p creștere alarmantă de cazuri în ultimele două săptămâni.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si