La ce oră se publică rezultatele la BAC 2022 pe bacalaureat.edu.ro?

Rezultate BAC 2022. Emoții pentru absolvenții claselor a XII-a care au susținut Examenul Național de Bacalaureat. Astăzi, 27 iunie, apar primele rezultate de la examenul maturității.

Author: Madalina Grigore luni 27 iunie 2022 , 10:08

rezultate bac

La ce oră apar primele rezultate de la BAC 2022?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE, ora 10:00: Au fost publicate primele rezultate, înainte de contestații la Bacalaureat. Vezi notele pe bacalaureat.edu.ro  

Rezultate BAC 2022. Primele  rezultate de la Bacalaureat 2022 vor fi publicate pe 27 iunie. Notele vor fi afișate atât pe site-ul bacalaureat.edu.ro, cât și la avizierele instituțiilor de învățământ unde au fost susținute probele.

Iată la ce oră apar primele note!

rezultate bac

BAC 2022: când se publică primele rezultate?

Candidații de la Examenul Național de Bacalaureat 2022 află azi cum s-au descurcat probele scrise ale examenului maturității și ce note au obținut la examenul maturității. 

De regulă, afișarea notelor pe EDU.ro are loc până în ora 12.00.

Citeste si: Rezultate BAC 2022 EDU.ro: Scrie codul tău aici şi află ce notă ai luat! Ministerului Educaţiei, anunţ important

Candidații care au participat în acest an la Examenul Național de Bacalaureat pot afla notele de la probele scrise de la avizierele liceelor unde au susținut probele sau chiar de pe site-ul pus la dispoziție de Ministerul Educației bacalaureat.edu.ro. 

Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12,00- 18,00, în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

rezultate bac

Rezultatele la Bacalaureat pe edu.ro

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise. 

În funcție de notele obținute la BAC 2022, elevii vor primi calificativul „admis” sau „respins”. 

Absolvenții de liceu care au susținut examenul de BAC 2022 în sesiunea de vară, iunie-iulie, trebuie să știe că rezultatele la Bacalaureat 2022 vor fi și în acest an anonimizate.

Citeste si: Rezultate BAC 2022: Notele la Română, Matematică, Istorie, Geografie, Biologie, Fizică, Informatică

Pentru a le fi protejată identitatea, Ministerul Educației nu va mai afișa numele și prenumele candidaților, ci coduri de identificare. Fiecare elev primește câte un cod de identificare la prima probă scrisă și acesta va putea fi folosit pentru verificarea rezultatelor la BAC 2022. 

După primele rezultate de la BAC, începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, candidații nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații. Există două modalități de a depune contestații: fizic, la unitatea de învățământ unde s-au susținut probele sau online, prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest sens.

Citeste si: Rezultate Bacalaureat 2022 Edu.ro: Verifică online notele în funcţie de codul primit la examene

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si