Comandamentul miliar central al SUA a transmis vineri că forțele americane au efectuat un atac cu dronă în apropierea provinciei Idlib din Siria, vizând un lider superior al grupării teroriste Al Qaeda. Salim Abu-Ahmad, liderul mișcării teroriste al-Qaeda din Siria, a fost identificat ca fiind persoana ucisă în lovitura de luna trecută.

Citeste si: Altă decizie revoltătoare a talibanilor. Au interzis frizeriilor să scurteze bărbile bărbaților

Mașina lui Abu-Ahmad, aruncată în aer

Informațiile au provenit inițial din mai multe rapoarte care citau oficiali ai Pentagonului familiarizați cu această chestiune. Postul american Fox News a citat oficiali ai Armatei americane care au identificat teroristul.

Ulterior, Comandamentul Central al SUA (Centcom) a declarat pentru Military Times că Abu-Ahmed a fost ucis în atacul cu drone din 20 septembrie de lângă Idlib, în Siria, adăugând că au fost zero victime civile.

Lovitura cu drone a distrus un vehicul pe un drum rural din provincia aflată în nord-vestul Siriei, Idlib.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Mașina lui Salim Abu-Ahmed, aruncată în aer

[Sursa foto: Daily Mail]

Citeste si: Operatorii aerieni europeni au decis să returneze contravaloarea biletelor de zbor anulate în perioada pandemiei

Purtătorul de cuvânt al Centcom, maiorul John Rigsbee, a declarat că Salim Abu-Ahmed era un lider notoriu al Qaeda responsabil de „planificarea, finanțarea și aprobarea” unui număr mare de atacuri „trans-regionale”.

„Nu există indicii ale victimelor civile ca urmare a atacului cu dronă”, a spus oficialul american, adăugând că Statele Unite vor continua să vizeze rețelele teroriste internaționale în străinătate ale căror acțiuni își riscă interesele și aliații din întreaga lume.

Citeste si: Atac sângeros la un supermarket. 13 victime după ce un bărbat înarmat a deschis focul

"Statele Unite nu vor uita niciodată victimele atacurilor de la 11 septembrie 2001 şi celelalte acţiuni ale al-Qaida din lume. Vom continua să-i luăm în vizor pe toţi cei care încearcă să facă rău SUA, cetăţenilor noştri şi intereselor noastre", a declarat recent Antony Blinken, secretar de stat american.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si