Localitățile care ies din carantină din această seară

Prefectura Ilfov a anunțat faptul că localitățile Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni vor ieși din carantină de sâmbătă seara.

Author: Andreea Bolocan sâmbătă 09 ianuarie 2021 , 18:24

localitatile care au iesit din carantina coronavirus
Localitățile care ies din carantină din această seară[Sursa foto: rfi.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectura Ilfov anunţă ridicarea carantinei pentru Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni începând de sâmbătă, de la ora 22:00, scrie Agerpres.

"În urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din localităţile ilfovene Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică- Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru cele patru localităţi", potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului- Judeţul Ilfov.

Citeste si: Țara care a anunţat cele mai stricte restricţii legate de noul coronavirus de la începutul anului trecut

Ce prevede Hotărârea CJSU

Hotărârea nr.1/2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov prevede că, de la momentul încetării aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare

şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Citeste si: Localitățile ce vor intra în carantină pentru următoarele 14 zile

Restaurantele și cafenelele hotelurilor sunt deschise doar pentru persoanele cazate

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Hotărârea CJSU mai prevede interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi a organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si