Localitățile ce vor intra în carantină pentru următoarele 14 zile

Comunele Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc şi Moşniţa Nouă vor intra în carantină pentru următoarele 14 zile, după ce rata de infectare cu virsul SARS CoV-2 a crescut tot mai mult în ultima perioadă. Aceste localităţi se află lângă Timişoara şi au mai fost în carantină la sfârşitul anului trecut.

Author: Andreea Bolocan sâmbătă 09 ianuarie 2021 , 15:32

carantina Romania coronavirus raat incidentei mare
Localitățile ce vor intra în carantină pentru următoarele 14 zile[Sursa foto: capital.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectura Timiş a anunţat sâmbătă că, având în vedere că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul judeţului Timiş a crescut, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a făcut o analiză, în urma căreia a

reieşit că localităţile Giroc, Moşniţa Nouă, Dumbrăviţa şi Ghiroda au cea mai mare rată de infectare din judeţ.

Dumbrăviţa, Ghiroda,Giroc şi Moşniţa Nouă vor intra în carantină

”În urma unei analize, Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică propunerea de carantinare a unităţilor administrativ-teritoriale Dumbrăviţa, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Giroc şi Moşniţa Nouă (incluzând localităţile Moşniţa Veche şi Albina, dar excluzând localităţile Moşniţa Nouă, Urseni şi Rudicica)”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Citeste si: Londra, plasată în situaţie de „incident major” din cauza covid-19

În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, sâmbătă, la ora 12:30,  prefectul Liliana Oneţ a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a celor patru unităţi administrativ teritoriale, pe o perioadă de 14 zile. Comitetul Judeţean pentru

Situaţii de Urgenţă a emis hotărâri pentru carantinarea celor patru unităţi administrativ-teritoriale.

Citeste si: Țara care a anunţat cele mai stricte restricţii legate de noul coronavirus de la începutul anului trecut

Hotărârile vor fi transmise de urgenţă către Centrul Naţional de Coordonarea şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru instituirea carantinei în cele patru localităţi. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data şi ora prevăzută în Ordinul şefului DSU.

Rata de infectare a fiecărei localități

Rata de infectare cu virusul SARS CoV-2 în Dumbrăviţa este 6,70 la o mie de locuitori, în Ghiroda- 6,40/1000 de locuitori, în Giroc- 7,82/1000 locuitori şi în Moşniţa Nouă- 6,65/1.000 locuitori.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si