Peste 30 de localități din Argeș sunt în carantina de noapte sau de weekend, începând cu această dimineață

Treizeci și două de localități ce aparțin județului Argeș se află în carantină de noapte sau de week-end, începând de sâmbătă, 16 octombrie 2021, conform unei hotărâri aprobate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Numărul oraşelor şi comunelor din judeţ în care se impun temporar restricţii a crescut cu peste 50% faţă de începutul acestei săptămâni.

Author: Andreea Bolocan sâmbătă 16 octombrie 2021 , 13:14

Carantină de noapte și de weekend în 32 de localități din Argeș coronavirus

Carantină de noapte și de weekend în 32 de localități din Argeș

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis carantinarea pe timpul nopţii a unor noi localităţi care au depăşit incidenţele de 6 respectiv 7.5 la o mie de locuitori. Măsurile intră în vigoare începând cu 16 octombrie, ora 00.00, a transmis, sâmbătă, Prefectura Argeş.

Astfel, conform datelor furnizate de autorităţile din judeţ, 18 localităţi se află în carantină de week-end între orele 20.00-05.00, iar alte 14 oraşe şi comune sunt în carantină săptămânală între orele 20.00-05.00. Numărul acestora a crescut, la începutul acestei săptămâni 20 de oraşe şi comune din judeţ fiind supuse unei forme de carantină.

Ce localități au intrat în carantină

Astfel, carantina de weekend între orele 20.00-05.00

a fost impusă în localităţile Albota, Călineşti, Câmpulung, Căteasca, Ciofrângeni, Costeşti, Dâmbovicioara, Hârtieşti, Mărăcineni, Merişani, Miceşti, Poienarii de Muscel, Rucăr, Săpata, Suseni, Teiu, Topoloveni şi Vultureşti.

Citeste si: Rată de infectare record în București. Incidența în Capitală a trecut de 16 la mie

Municipiul Piteşti şi localităţile Albeştii de Muscel, Băbana, Bascov, Bradu, Budeasa, Moşoaia, Oarja, Mioveni, Ştefăneşti, Poienarii de Argeş, Rociu, Ţiţeşti şi Ungheni se află sub măsura carantinei săptămânale între orele 20.00-05.00

Perioada de carantinare este de minim 14 zile, în funcţie de evoluţia incidenţei, menţionează Prefectura judeţului.

În urma analizei privind evoluţia epidemiei, o singură localitate – comuna Stolnici – a ieşit din carantina de noapte.

„Reamintim că în timpul carantinei de weekend, de noapte,  se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00-5,00, iar în timpul carantinei săptămânale, de noapte, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20,00-5,00”, mai transmite Prefectura Argeş.

Cine se poate deplasa noaptea cu declarația pe proprie răspundere

În baza prezentării declaraţiei pe propria răspundere sau a adeverinţei de la angajator pot face excepţie de la aceste restricţii cei care se deplasează în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi, cei care ies din case pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;  persoanele aflate în tranzit sau care efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; şi persoanele care fac deplasări din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

Citeste si: Certificatul COVID, obligatoriu la locul de muncă în Italia

Test Covid-19

[Sursa foto: PixaBay]

Cine este exceptat de la restricțiile de noapte

Măsurile privind deplasarea în localităţile carantinate nu se aplică persoanelor care pot prezenta aşa numitul certificat verde COVID. Totodată, în perioada de carantină, accesul pe timpul zilei şi al nopţii în restaurante, cafenele sau locuri de alimentaţie publică din centrele comerciale sau din exteriorul acestora, participarea spectatorilor la spectacole, concerte, competiţii sportive, activităţi culturale, participarea la evenimente de tip nunţi, botezuri sau mese festive în interior sau exterior, activităţi în săli de sport şi fitness, în săli de jocuri sau săli de jocuri de noroc, în piscine interioare se face doar de către persoanele care au certificat verde COVID.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si