Ludovic Orban anunță amenzi pentru parlamentari: „Oricum, un comportament total incorect”

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că parlamentarii care nu au purtat mască la „Ora Guvernului” ar putea fi amendați.

Author: I.C. luni 18 mai 2020 , 21:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La sfârșitul unei zile în care s-au aruncat vorbe grele în Parlament, atât din partea Opoziției, cât și din partea Executivului, premierul Ludovic Orban a declarat că comportamentul unor dintre liderii politici a fost „total incorect”.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban prezintă în Camera Deputaţilor măsurile de relansare a economiei LIVE VIDEO

„Ba da, pot fi amendați. Oricum, un comportament total incorect, din partea unora care se pretind lideri. Aici forța exemplului este cea mai importantă. În spații închise, unde există mai multe persoane e obligativitatea purtării măștii.(...) a fost decizia lor să nu poarte mască și se consideră deasupra legii. Este foarte ilustrativ pentru mentalitatea pe care o au în raport cu legea. Profit de această ocazie să mai explic o dată care este rațiunea pentru care am luat această decizie de a institui obligativitatea portului măștii în spații închise. Cea mai puternică formă de răspândire a virusului este răspândirea prin particulele de lichid pe care le expectorăm, când vorbim, tușim și strănutăm.
Virusul trăiește în aceste particule, care pot fi inspirate sau pot să ne atingă față. Portul măștii e o formă de a-i proteja pe ceilalți mai mult decât de a te proteja pe tine. Sigur că te protejează și pe tine”, a declarat premierul, la B1 TV.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum se va aplica amenda pentru cei care nu poartă mască. În ce situație amenzile ajung la 2.500 de lei

Ludovic Orban a vorbit și despre aplicarea amenzilor pentru restul cetățenilor, spunând că acestea vor fi aplicate, motivând că acesta va fi un criteriu de departajare între „cei 98% de cetățeni care sunt corecți, care respectă legea, și cei 2% care nu respectă legea”.

Citeste si: Ciolacu, la Ora Guvernului: „Cele trei zile ale prostiei vor marca pentru totdeauna guvernul pe care-l conduceţi”

„A nu respecta regulile înseamnă a pune în pericol pe ceilalți. Pentru că dacă nu porți mască, nu respecți regula de distanță fizică sanitară, dacă nu respecți toate regulile de autoprotejare, dar și de protejare, practic tu devii în mod deliberat un factor de risc și trebuie să fii sancționat. De altfel, este sancționat. Vom aplica amenzile. Cum facem diferența între cei 98% de cetățeni care sunt corecți, care respectă legea, și cei 2% care nu respectă legea. Normal că este o formă prin care îi determinăm pe cei care nu respectă regulile și îi pun pericol pe ceilalți să nu încalce legea”, a adăugat Ludovic Orban.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si