Ludovic Orban anunţă cum se împart în coaliţie funcţiile de prefecţi si subprefecţi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţă că PNL va propune prefecţi în 23 de judeţe, USR-PLUS va face propuneri pentru 14 prefecţi, în timp ce UDMR va avea 5 reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu. Funcţiile de subprefect vor fi împărţite, la fel ca şi cele de prefect, în funcţie de voturile primite de fiecare dintre forţele politice din coaliţia de guvernare, respectiv: PNL va avea 47 de subprefecţi, USR-PLUS va numi 28 de subprefecţi, iar UDMR - 10.

Alina Raducu, marți 12 ianuarie 2021 , 07:41

Ludovic Orban anunţă cum se împart în coaliţie funcţiile de prefecţi si subprefecţi
Ludovic Orban anunţă cum se împart în coaliţie funcţiile de prefecţi si subprefecţi
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"În discuţia care am avut-o cu preşedinţii din cadrul coaliţiei, punctul de vedere aproape comun, care deja e în curs de implementare printr-o reglementare este acela că prefecţii sunt reprezentanţii Guvernului. Dacă sunt reprezentanţii Guvernului, nu trebuie să fie înalţi funcţionari publici, pentru că atâta timp cât sunt reprezentanţii Guvernului, Guvernul îi numeşte fără să aibă nişte constrângeri”, a afirmat preşedintele PNL luni seară, la un post Tv.

Ludovic Orban a anunţat cum se vor împărți în coaliţie funcţiile de prefecţi si subprefecţi

El a precizat că la începutul negocierilor, PNL, USR-PLUS şi UDMR au stabilit un principiu, "care este un principiu corect care este aplicat în toate guvernările de coaliţie”, şi anume cel al reprezentării fiecărui partid în funcţiile publice în funcţie de voturile primite de la cetăţeni.

"Ponderea PNL este în cadrul coaliţiei de 54,8 %, ceva de gestul ăsta, ponderea USR-PLUS e în jur de 33 şi ponderea UDMR în jur de 12 virgulă ceva la sută. Asta e o pondere care este conformă cu voturile exprimate de cetăţeni şi practic girarea funcţiilor publice de reprezentanţii forţelor politice din coaliţie se face pe baza votului dat de cetăţeni. Nu au existat dispute. Sigur, au fost discuţii pe ce poziţii. (...) Este prima discuţie care am avut-o, legată de prefecţi, astăzi. În principiu, e o repartizare conform ponderii, Partidul Naţional Liberal are 23 de prefecţi, nominalizează pentru 23 de prefecţi, USR-PLUS pentru 14 prefecţi, UDMR pentru 5 prefecţi. În privinţa subprefecţilor, noi nominalizăm pentru 47, USR-PLUS – 28, UDMR – 10. S-a discutat o aplicare a ponderilor şi au început discuţiile legate de stabilirea unor criterii astfel încât să fie o distribuie cât mai justă a prefecţilor”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Ludovic Orban: „Cu siguranţă mă voi vaccina, sunt un om care cred cu tărie în vaccinare”

Fostul premier a precizat că, indiferent de partidul din care fac parte, prefecţii şi subprefecţii nu pot ieşi "din cadrul guvernamental”

"Din punctul meu de vedere, nu e aşa, un capăt de ţară, pentru că, până la urmă, orice prefect, din orice partid este, trebuie să aplice politica, programul de guvernare în judeţul respectiv. El nu poate să iasă din cadrul guvernamental, nu poate să facă altceva decât s-a angajat Guvernul să facă”, a mai adăugat preşedintele PNL.

Citeste si: Ministrul Economiei facilitează accesul investitorilor francezi pe piaţa românească


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Starlin revine printre coechipierii sai, Razboinici! Tanarul izbucneste in lacrimi!... Starlin revine printre coechipierii sai, Razboinici! Tanarul izbucneste in lacrimi! Iata care este starea lui de sanatate, dupa accidentarea suferita!
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
Papa Francisc a reacționat după moartea PS Florentin Crihălmeanu: „Am aflat cu durere... Papa Francisc a reacționat după moartea PS Florentin Crihălmeanu: „Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul”
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si