În ce condiții vor putea opta părinții pentru școala online. Precizările ministrului Educației

Școala va începe pe 14 septembrie, dar în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate, se poate apela la cursurile online.

Author: Matei Vaihan joi 03 septembrie 2020 , 18:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anul școlar va începe pe 14 septembrie, copiii urmând să revină fizic la cursuri.

Cu toate acestea, Direcţiile de sănătate publică trebuie să informeze inspectoratele şcolare şi comitetele pentru situaţii de urgenţă, până la data de 7 septembrie, cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi.

În funcţie de aceste date vor fi luate măsuri pentru începerea şcolii, după cum prevede unui proiect de ordin de ministru publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Monica Anisie, ministrul Educației, a dat mai multe amănunte, într-un interviu acordat Digi 24.

Anul scolar 2020-2021
Elevii vor reveni la școală pe 14 septembrie

Citeste si: Noi informaţii privind începerea şcolilor

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Ludovic Orban, anunţ important pentru profesori

Citeste si: Este oficial. Părinții primesc zile libere plătite dacă se închid școlile

Școala va fi anunțată în caz de îmbolnăvire în familie

„Părintele trebuie să evalueze starea de sănătate a membrilor de familie și, dacă părintele consideră că este o situație care ar putea să genereze o boală suplimentară pentru membrii familiei, poate opta pentru învățarea online. Am experimentat deja acest lucru în perioada pregătirii pentru examenele naționale”, a declarat Anisie.

„Este suficient să anunțe școala că are un caz de îmbolnăvire în familie și să prezinte un document în acest sens, pentru că există posibilitatea ca fiecare să aleagă varianta statului acasă, însă Ministerul Sănătății a prevăzut acest lucru, că vor putea desfășura activitățile educaționale în sistem online. Prin urmare, școala trebuie să asigure posibilitatea de a continua învățarea de acasă”, a mai spus ministrul Educației.

Monica Anisie
Monica Anisie, în timpul unei ședințe de Guvern

Se poate solicita instituției continuarea școlii de acasă

„Cei mai mulți au deja aceste certificate, având în vedere că este vorba despre boli cronice. Deocamdată, normele permit părinților care au în familie persoane cu un anumit risc de îmbolnăvire să solicite unității de învățământ continuarea învățării de acasă.”, a mai explicat Monica Anisie.

„Fie dacă este copilul bolnav și va fi expus riscului, sau în familie există riscul ca o persoană care ar putea să fie sub riscul accentuării îmbolnăvirii. Cei care vor să își țină copiii acasă, fără să aibă în familie persoane din categorii de risc, nu au însă această opțiune, conform normelor existente în prezent”, a mai precizat Anisie.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si