”Europa este confruntată cu o creştere dramatică a numărului de infectări cu noul coronavirus. Situaţia comparativă ne-ar putea genera o stare de satisfacţie, dar trebuie să fim şi mai atenţi şi mai vigilenţi în toată acţiunea noastră în perioada următoare în bătălia contra covid-19. E clar că multe ţări se confruntă cu o creştere aproape inexplicabilă a numărului de cazuri şi multe ţări iau restricţii ca în perioada primului val.

Obiectivul nostru trebuie să fie să stopăm cu orice preţ creşterea numărului de cazuri, evident fără să afectăm activitatea economică, dar să implementăm cu eficienţă toate deciziile pe care le-am luat”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat situaţia localităţilor care au depăşit rata de infectare de 3 cauri la o mie de locuitori.

”Avem 368 de localităţi care au depăşit rata de 3 la mie şi unde au fost dispuse măsurile stabilite de Guvern. Masca obligatorie în spaţiile deschise, închiderea cinematografelor”, a afirmat Arafat, pecizând că miercuri sunt cu 15 localităţi mai mult decât marţi.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț important despre cum vom petrece sărbătorile. Ce măsuri se vor lua de Crăciun

Premierul a cerut o evaluare a situaşiei după luarea mşpsurilor în localităţile care au multe cazuri: ”Aici ar trebui să vedem dacă există o tendinţă de diminuare a numărului de cazuri”.

Arafat a precizat că sunt discuţii pentru carnatinarea mai multor localităţi, însă în multe locuri există o reticenţă faţă de luarea acestei măsuri.

Ludovic Orban cere creşterea capacităţii de tratare în secţiile de Terapie Intensivă

Premierul a cerut creşterea capacităţii de tratare în secţiile de Terapie Intensivă, odată cu creşetera numărului de cazuri. ”Trebuie introdus oxigen. Ce e aşa mare filosofie?”, a afirmat premierul în şedinţa de Guvern, cerând totodată creşetera capacităţii de stestare şi introducerea mai multor spitale în circuitul Covid.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”Am început să creştem capacitatea de ventilaţie, în zonele care sunt mai afectate. În Bucureşti, am distribuit ventelitoare la Spitalul Pantelimon, Spitalul Universitar şi Spitalul Floreasca. (...) Capacitatea de ventilaţie ne ajută să asistăm pacienţii până la internare în unităţile de Terapie Intensivă” a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, şeful DSU, Raed Arafat.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a vorbit despre creşterea numărului de teste pentru coronavirus.

”Avem 141 de puncte de testare, mai apar mâine 18 puncte de testare, cu o capacitate de 50.000 de teste pe zi. Putem să creştem numărul de testări zilnice”, a anunţat Tătaru.

Citeste si: Patru școli din Buzău au trecut în scenariul roșu, după ce au fost confirmate mai multe cazuri de Coronavirus

Premierul Ludovic Orban a cerut ca testele să fie distribuite uniform, încât rezultatele să poată veni în 24 de ore.

”În ceea ce priveşte secţiile de Terapie Intensivă, părerea mea este că trebuie să fim pregăţiţi să mai introducem spitale în strutura de spitale Covid sau spitale suport, pentru a creşte capacitatea de tratare în secţiile de Terapie Intensivă”, a

cerut premierul.

Ministrul Sănătăţii a precizat că se discută mai multe soluţii, iar premierul a sugerat o discuţie cu primarul captalei pentru rezolvarea situaţiei din Capitală, întrucât există 35 de spitale.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Românii, agresivi din cauza măștii. Violență peste tot

”La Pipera sunt 500 de paturi şi funcţionează 100”, a declarat Orban, iar Raed Arafat a precizat că 400 dintre paturi nu au oxigen.

Trebuie introdus oxigen. Ce e aşa mare filosofie? Pe măsură ce cresc cazurile noi trebuie să ne adaptăm să creştem capacitatea la ATI. Am discutat la Victor Babeş, unde există cu adevărat capacitatea de a pune în funcţiune noi paturi. O tot plimbă că nu au aviz. Aici DSP trebuie cu celeritate să avizeze capacitatea de asistare. Şi paturile să fie operaţionalizate într-un timp foarte scurt 48 de ore, maxim 72 de ore”, a mai declarat premierul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si