Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că experții care au fost trimiși în China pentru depistarea originii virusului COVID-19, nu li s-a permis să aibă acces la toate informațiile cu privire la acest caz.

"Este la fel de important să ne exprimăm preocupările comune că studiul internaţional al experţilor privind sursa virusului SARS-CoV-2 a fost întârziat semnificativ şi nu a avut acces la date complete şi la probele originale",

se arată într-un comunicat comun, citat de Reuters.

Astfel, declaraţia a fost semnată de țări precum: Australia, Canada, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Israel, Japonia, Letonia, Lituania, Norvegia, Republica Coreea, Slovenia, Regatul Unit şi Statele Unite.

Reprezentanții OMS care au făcut investigații în China, nu au avut acces la date complete cu privire la originea COVID-19

China nu permis accesul echipei OMS la date exacte și cpmplete privind originea primelor cazuri de COVID-19 apărute pe teritoriul lor, afirmă unul dintre reprezentanții echipei OMS. Această zituația ar putea să complice și mai mult aflarea modului în care a apărut acest virus ucigaș la nivel mondial.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Mai multe state își declară îngrijorarea față de raportul întârziat de OMS, despre originea COVID-19
Mai multe state își declară îngrijorarea față de raportul întârziat de OMS, despre originea COVID-19

Totodată, declaraţia comună a acestor state menționează necesitatea efectuării unor studii amănunțite cu privire la animale, pentru a fi descoperit modul în care COVID-19 a fost transmis la oameni și solitcită din nou un angajament din partea OMS şi a ţărilor membre privind accesul, transparenţa şi actualitatea.

”Este esenţial ca experţii independenţi să aibă acces deplin la toate datele pertinente referitoare la cercetări, oameni, animale şi mediu, personalul implicat în etapele incipiente ale epidemiei, pentru a determina modului în care a apărut această pandemie”, se precizeazăîn comunicat.

Stabilirea unor astfel de linii directoare pentru investigaţii va ajuta ţările să detecteze, să pregătească şi să răspundă la viitoarele epidemii, mai arată comunicatul.

Citeste si: Prefectul Capitalei, declarații inedite despre proteste. Ce partid politic se ascunde în spatele manifestațiilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si