În 2019, când guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost demis printr-o moțiune de cenzură, s-a spus că opoziția a fost ajutată de câțiva parlamentari din PSD. La acel moment, Viorica Dăncilă a spus ”Știam că Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Marian Oprișan și Claudiu Manda își doresc foarte mult să preia partidul, dar nu m-am gândit că se vor coborî atât de jos ca să dărâme guvernul”.

Invitat acum la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, Marcel Ciolacu, a spus dacă nu a trădat-o pe Viorica Dăncilă pentru a prelua el puterea în PSD.

Viorica Dancila si MArcel Ciolacu
Viorica Dancila a fost inclouita de Marcel Ciolacu la sefia PSD

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu muncește la 17 ani pentru a-i trimite bani de azil tatălui ei, după ce fostul milionar a pierdut tot!- wowbiz.ro

”Nu mi-am dorit niciodată să fiu președintele partidului. Am multe defecte, nu sunt un trădător. Doamna Dăncilă a făcut o mare greșeală la acel moment: s-a sfătuit cu oameni din afara partidului. Pentru orice lider al unui partid, acest lucru aduce și costuri. Au fost niște negocieri eșuate cu ALDE și s-a ajuns la această joncțiune pe un context total nefavorabil PSD. În primul rând, urmau alegerile prezidențiale. Ce nu a înțeles doamna Dăncilă este că noi am încercat să ținem parlamentarii să nu participe la vot, pentru că cei care doresc să dărâme guvernul trebuie să facă un anumit

număr de voturi. E foarte greu și cred că e o greșeală să fii prim-ministru dacă nu ai fost și parlamentar. Și aici nu-i aduc o vină doamnei Dăncilă, dar dânsa nu a fost parlamentar ca să înțeleagă mecanismele parlamentare. Era ruptura de mulți pesediști plecați la Pro România împreună cu Victor Ponta. Au contat foarte mult și aceste negocieri cu Victor Ponta care au eșuat. Nu era problema mea să duc aceste negocieri.
Nu a fost vorba despre o trădare”, a spus Marcel Ciolacu în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

Citeste si: Marcel Ciolacu: „Eu pe Iohannis nu-l iert şi nu stau de vorbă cu el. Până nu iese public şi-şi cere scuze cu ciuma roşie!”

Presa a scris că Marcel Ciolacu a fost cel care a organizat în cadrul PSD așa numitul ”puci” pentru demiterea Viorică Dăncilă de la conducerea partidului, iar Viorica Dăncilă povestea de vizita pe care acesta i-a făcut-o acasă la o zi după înfrângerea de la alegerile prezidențiale. ”A venit Marcel Ciolacu. L-am lăsat să-și joace rolul pentru că a fost un teatru ieftin cu lacrimi în ochi. I-am făcut și un ceai de fructe pentru că părea foarte afectat. Mi-a spus că îi pare așa de rău, că mă apreciază așa de mult și că vom lua deciziile împreună, dar să-mi dau demisia, să dăm un suflu nou să-i fie mai bine partidului”. Viorica Dăncilă a susținut că în locul demisiei din fruntea partidului, Ciolacu i-a promis un loc eligibil de senator la alegerile parlamentare.

Citeste si: Viorica Dăncilă, consultant pe strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Primele reacții: "Știam că a trecut 1 aprilie"

Marcel Ciolacu a explicat de ce Viorica Dăncilă a pierdut conducerea PSD

”Ați păcălit-o pe Viorica Dăncilă să se retragă de la conducerea PSD?”, l-a întrebat Denise Rifai pe Marcel Ciolacu.

Citeste si: Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză de oaie vândut de către familia Sterp? Mama Geta se laudă cu cel mai mic preț de pe piață: „Noi o dăm mult mai ieftin. E treabă multă.”- kfetele.ro

Citeste si: Engin Akyürek, protagonistul serialului Fiica ambasadorului, i-a uimit pe producători cu talentul lui. Saner Ayar: "Cu el ar vrea să lucreze toată lumea"- radioimpuls.ro

”Nu. Nu i-am cerut demisia doamnei Dăncilă. În politică, lucruruile sunt foarte simple: când pierzi, pleci! Dacă respecți acest lucru, nu o să ai niciodată nicio problemă, vei fi și de colegii tăi respectat. Nu există altă regulă în politică(...) Nu a existat nici demisia doamnei Dăncilă, au fost 8 ore lungi în acel moment, toți membrii Biroului permanent și-au dat demisia, lucru care a dus la dizolvarea conducerii partidului. Nu am făcut promisiuni, iar ultima oară când am plâns a fost când a murit tatăl meu. De atunci nu mai îmi aduc aminte să fi plâns vreodată”, a spus Marcel Ciolacu.

De altfel, actualul președinte al PSD susține că Viorica Dăncilă a făcut o greșeală imensă atunci când era liderul partidului. ”Viorica Dăncilă a făcut o greșeală imensă. Când deciziile nu le mai iei în interiorul partidului, atunci vei lua întotdeauna niște decizii greșite(...) Nu știu unde s-a greșit, dar în mod sigur s-a greșit. Pentru că să fim sinceri, după alegerile prezidențiale, PSD aproape a intrat în disoluție”, a precizat Marcel Ciolacu la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si