Noi măsuri de relaxare începând cu 15 iunie? Anunţul făcut de Marcel Vela

Măsuri de relaxare 15 iunie. Mijlocul lunii iunie ar putea veni cu un nou val de relaxare a restricțiilor. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat care ar urma să fie aceste măsuri.

A.M.S., joi 04 iunie 2020 , 15:28

Măsuri de relaxare 15 iunie.  Anunţul făcut de Marcel Vela
Măsuri de relaxare 15 iunie. Anunţul făcut de Marcel Vela
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măsuri de relaxare 15 iunie. Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunţat care ar putea fi noile măsuri de relaxare care pot intra în vigoare de la 15 iunie. Ministrul a declarat într-o discuție cu cetățenii pe pagina sa de Facebook că, începând cu 15 iunie, s-ar putea relua zborurile spre și dinspre Marea Britanie.

Tot din 15 iunie este posibil ca persoanele care se întorc din străinătate să nu mai fie obligate să stea în izolare timp de 14 zile. Ministrul Marcel Vela a spus că este încă în discuții posibilitatea anulării acestor restricții, conform Mediafax.

Măsuri de relaxare 15 iunie. Marcel Vela anunţă a treia etapă de relaxare

“Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie. Cu ocazia analizei pentru a 3-a etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiștilor. Înregistrând în frontiere un aflux mare de cetățeni, izolarea s-a impus și de la 1 iunie, dar în funcție de evoluția epidemiologică la nivelul întregii țări, se poate lua oricând o asemenea decizie cu privire la nemenținerea sau menținerea doar parțială a izolării la domiciliu”, a declarat ministrul de Interne.

Marcel Vela
Marcel Vela

Citeste si: Creștere alarmantă de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România

Numărul cazurilor de coronavirus, în creştere în ultimele 24 de ore

Măsuri de relaxare 15 iunie. Până astăzi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 1299 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea şi Buzău, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 238 noi cazuri de îmbolnăvire”.

”Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenţia asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară şi de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măştii în spaţii închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor şi păstrarea distanţei faţă de alte persoane”, subliniază Grupul de Comunicare Strategică, după ce joi numărul noilor cazuri a trecut din nou de 200 după mai multe zile în care au fist sub 200 sau chisr sub 150.

Măsuri de relaxare 15 iunie. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 153 de pacienţi.

Citeste si: Suedia îşi recunoaşte eşecul în lupta cu COVID-19

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 2.363 de  persoane. Alte 96.693 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 472.850 de teste.

Măsuri de relaxare 15 iunie. Amenzi şi sancţiuni

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 121 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 138.000 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, ieri, 2 infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 3 iunie a.c.,  88 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Citeste si: Un bărbat aflat în carantină sub pază a decedat! Cum a fost găsit de jandarmii care au intrat cu forța peste el

Măsuri de relaxare 15 iunie. În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, 3.084 cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franţa, 583 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia, 2 în Turcia  şi câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia şi Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 114 cetăţeni români aflaţi în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franţa, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveţia, unul în SUA şi unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 22 au fost declaraţi vindecaţi: 9 în Germania, 9 în Franţa, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si