Președintele Comisiei Europene, mesaj pentru medicii români ajunși în Italia

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a postat un mesaj pe contul său de Twitter arâtând că 15 medici si asitenți români au ajuns în Italia pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului. ”#EUSolidarity in action. #StrongerTogether

Author: A.M.S. miercuri 08 aprilie 2020 , 18:35

Președintele CE, mesaj pentru medicii români ajunși în Italia
Președintele CE, mesaj pentru medicii români ajunși în Italia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Cei 11 medici şi 4 asistenţi medicali români plecați ca voluntari să ajute în lupta împotriva coronavirusului la Milano au ajuns marți în Italia. 

  Citeste si: Ministrul Sănătății: Vom avea o evaluare a situaţiei după Paşti în privinţa coronavirusului

  Conform Ambasadei României la Roma, care a postat mai multe fotografii, echipa a fost întâmpinată de viceprefectul Natalino Manno, din partea Guvernului italian, de vicepreşedintele Regiunii Lombardia, Fabrizio Sala, de subsecretarul pentru Relaţii internaţionale al Consiliului Regional Lombardia, Alan Christian Rizzi şi de preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Regional Lombardia, Emanuele Monti.

  Președintele CE, mesaj pentru medicii români ajunși în Italia
  Președintele CE, mesaj pentru medicii români ajunși în Italia

  "România îşi manifestă astfel şi recunoştinţa faţă de ţara care a devenit casă pentru peste 1,2 milioane de români, o comunitate foarte bine integrată şi apreciată pentru aportul său la societatea italiană", au scris pe Facebook reprezentanții Ambasadei României.

  Citeste si: Premieră pentru România. Declarați vindecați de COVID-19, dar testați din nou pozitiv. Explicația medicilor

  Medicii şi asistenţii români, selectaţi pe bază de voluntariat, fac parte, alături de cadre medicale din Norvegia, dintr-o echipă europeană de personal medical mobilizată prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, pentru a veni în ajutorul cadrelor medicale italiene în lupta pe care acestea o duc împotriva coronavirusului.

   

   


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si