
Medicii: leziunile pulmonare grave care rămân în urma virusului "sunt de multe ori necruţătoare", chiar dacă pacienţii ajung să se vindece de infecţie.
Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad atrag atenţia că, în ultimele trei săptămâni, au remarcat gravitatea leziunilor pulmonare la pacienţii tineri infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, care s-au prezentat târziu la spital, necesitând de urgenţă Terapie intensivă.
Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad atrag atenţia că, în ultimele trei săptămâni, au remarcat gravitatea leziunilor pulmonare la pacienţii tineri infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, care s-au prezentat târziu la spital, necesitând de urgenţă Terapie intensivă, informează News.ro.
Citeste si: Bilanț vaccinare anti-COVID-19. 71.600 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
Leziuni pulmonare post-COVID la tineri
Medicii de la SCJU Arad afirmă, într-o postare pe Facebook, că leziunile pulmonare grave care rămân în urma virusului "sunt de multe ori necruţătoare", chiar dacă pacienţii ajung să se vindece de infecţie.
Citeste si: Un bărbat din Galați, cu simptome COVID-19, a murit după ce a fost plimbat între spitale mai multe zile
"Avem pacienţi internaţi în terapie intensivă COVID-19, nevaccinaţi şi cu afectare pulmonară semnificativă care- după ce testele COVID-19 devin negative- ajung pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă I – non-COVID, pentru că sunt în continuare în stare gravă! Din păcate ne confruntăm cu situaţii în care plămânii sunt afectaţi în proporţie de 100%, iar viaţa pacientului nu mai poate fi salvată", atrag atenția medicii ATI de la Arad.
"Lupta cu virusul nu a mai putut fi câştigată"
Medicii relatează cazul unui tânăr de 24 de ani care a stat acasă două săptămâni şi a dezvoltat o complicaţie pulmonară, pe respiraţie spontană, necesitând imediat ventilaţie şi intubaţie mecanică, "însă lupta cu virusul nu a mai putut fi câştigată", după cum arată dr. Cristian Nicolescu, medic şef Secţie Anestezie şi Terapie Intensivă I.
El adaugă că echipa medicală face "tot ce este omeneşte posibil", însă oamenii sunt rugaţi să fie aliaţi în lupta cu acest virus nemilos. "Apelaţi la medic de la primele simptome pentru că un tratament corect, administrat în fază incipientă, vă poate salva viaţa!", îndeamnă dr. Nicolescu.
Citeste si: Raport INSP: care este focarul cu cele mai multe decese COVID din țară
Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.
A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.
Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.