Medicul Octavian Jurma crede că măsura de a decupla rata infectărilor de prezența elevilor în sălile de clasă va avea „consecințe dramatice” întrucât școlile vor rămâne principalul vector de transmitere a bolii în familiile copiilor.

El a afirmat că părinților ar trebuie să li se permită să decidă dacă își mai lasă copiii la școală sau nu, cercetătorul estimând că dacă rata de infectare se menține, în fiecare clasă din România va există cel puțin un copil să se infecteze în următoarele două săptămâni.

Jurma acuză autoritățile că nu au luat suficiente măsuri de prevenție astfel încât în următoarele două săptămâni s-ar putea ca România să ajungă la 20.000 de cazuri de infectare în fiecare zi.

Capitala ar putea ajunge la rata de 9 la mie peste o săptămână

Medicul Octavian Jurma susține că Bucureștiul ar putea ajunge în doar cateva zile la rata incidenței a cazurilor de coronavirus de 9 la mia de locuitori, un număr extraordinar de mare. De asemenea acesta a mai precizat și faptul că autoritățile au stabilit ca orele să se desfășoare cu elevii în clasă până la o rată a infectărilor de 6‰, fără să aibă o evaluare științifică a evoluției epidemiei, astfel că acum sunt nevoite să abandoneze cu totul acest prag. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cum arăta casa lui Paris Hilton înainte de a fi făcută scrum de incendiile din Los Angeles. A fost cumpărată în 2021, cu 8,4 milioane$- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„Dacă nu au putut lua niște măsuri rezonabile în vară, acum când am ajuns la 6‰, să spună că nu-i nevoie de pragul ăsta este clar că nu-i justificat. Ei nu și-au imaginat că atât va fi rata de infectare, de asta au stat atât de liniștiți până acum.

Acum reflexul este să ridice pragul, ceea ce ar fi foarte riscant pentru Bucureștii vor fi la 9‰ săptămâna viitoare pe vremea asta. Astfel că decuplarea pare o măsură rațională, dar măsurile de protecție ar fi fost necesare să nu ajungem la 6‰”, a declarat, pentru FANATIK, Octavian Jurma.

Acesta susține că nu este invocat în mod justificat faptul că alte țări au decis ca școlile să fie închise ultimele, doar în caz de forță majoră. Țările care au luat această decizie au introdus măsuri care nu au fost introduse la noi, precum crearea unui perimetru de siguranță în jurul școlilor cu măsuri suplimentare de prevenție. De asemenea, o parte dintre profesori din România nu sunt vaccinați, iar prezența în jurul școlilor nu este filtrată atent.

„Riscul este enorm în școli”

Jurma este de părere că în școlile din București există un risc enorm, iar elevii se pot îmbolnăvi foarete ușor.

„Riscul este enorm în școli. Nu înțeleg de ce nu există certificatul verde pentru că acesta poate fi îndeplinit de elevi de la clasa a V-a, fără niciun fel de problemă”, crede Octavian Jurma.

Citeste si: Andreea Bănică a ajuns pe mâinile medicilor, după ce starea ei de sănătate s-a agravat. Ce spune artista despre cum s-a manifestat gripa la ea. „Testul universal are o linie puțin vizibilă.”- kfetele.ro

Citeste si: Virginia și Patrick au câștigat Casa iubirii, sezonul 3. Finaliștii, primele declarații: "E un sentiment unic"- radioimpuls.ro

Citeste si: Fabrici închise și concedieri masive, în România: Mii de angajați au rămas deja fără loc de muncă. Disponibilizările anunțate în 2025- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si