La mulți ani, România! Mesaje, felicitări și urări în imagini pentru apropiați, de Ziua Națională a României

Mesaje, felicitări și urări în imagini pentru apropiați, de Ziua Națională a României. Ziua Națională, 1 Decembrie, este prilejul să fim mai buni unii cu alții, să ne repectăm și să ne apreciem mai mult, să simțim că facem parte din același popor și că avem un proiect comun de țară, indiferent de lucrurile care ne despart.

marți 01 decembrie 2020 , 09:48

1 decembrie ziua nationala a romaniei
1 Decembrie, Ziua Națională a României. Dragi români, sărbătoriți și simțiți românește oriunde v-ați afla! La mulți ani!
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mesaje și felicitări de ZIUA NAŢIONALĂ a României. 1 decembrie este ZIUA NAŢIONALĂ a României şi are o însemnătate specială în viața noastră. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918, și realizarea României mari. În această zi, românii de pretutindeni sărbătoresc pe stradă sau acasă alături de cei dragi.

Citeste si: Parada 1 decembrie 2020 Live. Urmarește online defilarea de Ziua Națională a României

Mesaje, felicitări și urări în imagini de Ziua Națională a României

MESAJE 1 DECEMBRIE. FELICITARI DE ZIUA NAŢIONALĂ. În vremuri de pandemie, îi poți felicita pe apropiați printr-un mesaj trimis de pe telefon sau calculator: Dragi români, sărbătoriți și simțiți românește oriunde v-ați afla! La mulți ani!

MESAJE DE ZIUA NAŢIONALĂ. La mulți ani România, la mulți ani române, hai să încercăm să fim mai buni de ziua noastră!

MESAJE ZIUA NATIONALA
Mesaj de La multi ani de Ziua Națională

MESAJE DE ZIUA NAŢIONALĂ. 1 Decembrie este o zi de sarbatoare pentru toti romanii. Îmi fac placere să transmit urări de bine unui prieten și unui român adevărat. La Multi Ani! Petrecere frumoasa de Ziua Nationala!

Ziua Națională a României este cu siguranță una dintre cele mai importante zile din acest an de aceea țin să-ti urez La mulți ani!

Citeste si: Mesaje de 1 Decembrie 2020 pentru români: La mulți ani de Ziua Națională!

mesaje ziua nationala
Mesaj de La multi ani de Ziua Nationala a Romaniei

Mesaje, felicitări și urări de Ziua Națională a României

De 1 decembrie vreau să-ti urez tot binele de pe lume și să fii la fel de bun în ceea ce faci și mai ales să fii mândru că ești român. La mulți ani!

Cu romani de exceptie ca tine, tara noastra este mai bogata si mai respectata. Cu prieteni deosebiti ca tine, noi suntem mai buni si mai puternici. Iti multumim si iti uram un sincer „La Multi Ani”!

mesaje ziua nationala
Mesaj de La multi ani de Ziua Nationala

Felicitări pentru toate succesele tale de pană acum, ai demonstrat că ești un român adevărat, La mulți ani!

Hai să dăm mână cu mână, cei cu inimă română, sărbătoarea să unească toată suflarea românească! La mulți ani Române, La mulți ani România!

Familia noastră de români vă urează la mulți ani unor români adevărati!

La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor, indiferent unde vă aflați! Să fim sănătosi și să avem grijă de țara noastră!

mesaje ziua nationala a romaniei
Mesaje frumoase de Ziua Națională a României

Ziua Națională a României - ce spune președintele Academiei Române 

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, afirmă că nu este întâmplătoare legătura "evidentă" din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei - 30 noiembrie şi Ziua Naţională a României şi a românilor, ci "o împlinire a proniei cereşti".

"Legătura evidentă din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei și Ziua Națională a României și a românilor nu este întâmplătoare, ci este o împlinire a proniei cerești", scrie Ioan Aurel Pop pe pagina sa de Facebook. El a adăugat că unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de „preoți cu crucea-n mână”, ca și Revoluția din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele orașelor "cu prapori în frunte". 

MESAJE DE ZIUA NATIONALA
Mesaje frumoase de Ziua Națională a României

"Viața noastră este credința noastră, care ne-a ghidat spre marele act de voință națională din 1918, când, la 1 Decembrie, ne-am primenit sufletele de „cel rău” și am cântat o „odă bucuriei”. Este timpul să ne dăm seama că a rămâne fideli valorilor noastre, mai ales limbii și credinței, moștenirii clasice greco-latine și creștinismului, înseamnă a rămâne mereu noi înșine, adică români, în casa noastră numită România..", a mai scris Ioan Aurel Pop.

Citeste si: Ce se mănâncă de 1 Decembrie 2020?

ZIUA NAŢIONALĂ. 1 Decembrie nu a fost singura zi naţională

România a mai schimbat două astfel de sărbători în trecut. Între anii 1866-1947, 10 mai a fost considerată sărbătoarea şi ziuna naţională a României, deoarece Prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a depus în ziua de 10 mai 1866 jurământul în faţa adunării reprezentative a Principatelor Române Unite. În amintirea acestui eveniment, la 10 mai 1877, Carol a proclamat în faţa parlamentului independenţa României.

felicitari ziua nationala
Mesaje și felicitari de Ziua Naționala

ZIUA NAŢIONALĂ. După abdicarea regelui Mihai I, la 30 decembrie 1947, a fost proclamată Republica Populară Română. Astfel, ziua de 23 august a fost adoptată drept ziua naţională, sub numele oficial de ziua insurecţiei armate antifasciste şi începutul revoluţiei populare în România, cu referire la întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste.

Citeste si: Mesaje de 1 Decembrie 2020 pentru români: La mulți ani de Ziua Națională!

Ziua Naţională a României este sărbătorită în prezent pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918. 

mesaje felicitari ziua nationala
Mesaje și felicitari de Ziua Nationala a Romaniei

Cascada Niagara, în culorile tricolorului de Ziua Națională a României

Cascada Niagara va fi luminată în roșu, galben și albastru de Ziua Națională a României, grație Ambasadei României la Ottawa și emisiunii TV Noi Românii, realizată de Raul Dudnic, care au făcut demersurile necesare pe lângă Niagara Parks Commission.

Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei între orele 21:45 și 22:00. Această impresionantă forță a naturii, cunoscută în întreaga lume și vizitată anual de milioane de turiști, va fi așadar iluminată în roșu, galben și albastru pe 1 Decembrie, pentru un sfert de oră.

Anul trecut, o româncă stabilită în Marea Britanie și aflată în vacanță în Canada, a primit acordul ca de Ziua României faimoasa cascadă să arboreze culorile Tricolorului.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Tensiuni in tabara Faimosilor! "Au iesit la suprafata serpii!"... Tensiuni in tabara Faimosilor! "Au iesit la suprafata serpii!" Alexandra Stan izbucneste in lacrimi! Urmariti un nou joc de recompensa plin de adrenalina, maine, 21 ianuarie, la "Survivor Romania", de la 20:00, la Kanal D!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au... Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte
monitorulcj.ro
Horoscop 21 ianuarie 2021. Probleme în dragoste pentru Leu Horoscop 21 ianuarie 2021. Probleme în dragoste pentru Leu
infoactual.ro
Anunț de ultimă despre Survivor România. Ce se întâmplă cu cel mai urmărit reality al... Anunț de ultimă despre Survivor România. Ce se întâmplă cu cel mai urmărit reality al momentului!
infoactual.ro
Nume greu din showbiz, implicat în scandalul drogurilor. Va răspunde în fața judecătorilor Nume greu din showbiz, implicat în scandalul drogurilor. Va răspunde în fața judecătorilor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si