Miercurea Mare 2022: Ce nu este bine să faci în această zi?

Miercurea Mare 2022. Iată ce nu ai voie să faci în ziua sfântă de miercuri din Săptămâna Patimilor! Tradiții și obiceiuri în această zi sfântă!

Author: Alina Raducu vineri 08 aprilie 2022 , 13:05

Miercurea Mare 2022: Ce nu este bine să faci în această zi?

Miercurea Mare 2022: Ce nu este bine să faci în această zi?

[Sursa foto: basilica.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Miercurea Mare 2022 din Săptămâna Patimilor este o zi cu însemnătate mare pentru credincioși. În această zi s-a făcut pomenirea femeii celei păcătoase şi a avut loc vânzarea lui Iisus Hristos de către Iuda, pentru 30 de arginţi.

Tot, în cea de-a treia zi din Săptămâna Patimilor, în biserici continuă Deniile, slujbe prin care credincioşii îl „petrec“ pe Hristos pe drumul Crucii, până la moarte şi Înviere. 

Fapta lui Iuda a făcut ca, mai târziu, Sfânta Tradiţie a Bisericii să rânduiască ziua de miercuri ca zi de post, alături de vineri, ziua în care Iisus a fost răstignit, acestea fiind cele două zile ale săptâmanii în care creştinii trebuie sa postească de-a lungul întregului an, conform crestinortodox.ro.

Miercurea Mare 2022: Ce nu ai voie să faci în această zi?

În Miercurea Mare, în biserici se oficiază slujba Sfântului Maslu. În rugăciunile rostite în această zi, se invocă ajutorul Preasfintei Fecioare Maria, al Sfintei Cruci, al Sfinţilor şi îngerilor pentru însănătoşirea celor bolnavi.

În Evangheliile citite în această zi, Dumnezeu este numit doctor al sufletelor şi trupurilor noastre şi se invocă ajutorul Lui ori de câte ori este nevoie.

Citeste si: Când se ţine post negru în Postul Paştelui 2022?

Potrivit tradițiilor creștine, Miercurea Mare este ultima zi în care se mai pot face treburi pe câmp sau se mai spală și calcă. Din această zi, se spune că bărbații trebuie să stea pe lângă casă și să își ajute nevestele.

O superstiție spune că în Miercurea Mare nu este bine să fii supărat pe nimeni, nici să înjuri sau să pui gândurile necurate în față. Astfel, o vorbă bună și afecțiunea arătată celor dragi în această zi, îți vor aduce un an mai bun și mai binecuvântat.

Citeste si: Oana Roman, revoltată după ce a văzut cât costă un banal croissant: „Mai scump ca la Paris???”- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citeste si: Rugăciune înainte de împărtăşanie

Miercurea Mare 2022: Ce nu este bine să faci în această zi?

Miercurea Mare 2022: Ce nu este bine să faci în această zi?

[Sursa foto: PixaBay]

Miercurea Mare este ultima zi în care bărbații mai fac muncile câmpului înainte de Paște.

În ceea ce le privește pe femei, acestea trebuie să termine curățenia de Paște în Miercurea Mare. Este ziua în care este recomandat să spele ferestrele, pentru a lăsa soarele să pătrundă mai bine în casă în Joia Mare. Preoții mai spun că în Miercurea Mare  este păcat să speli rufe.

Tot în această zi, în mediul rural se păstrează interdicţia ca femeile să mai toarcă. Din vremuri îndepărtate, se crede că torsul în Sfânta zi de Miercurea Mare poate să "întoarcă" minţile celor care practică această îndeletnicire.

Citeste si: Paştele 2022: Când începe Săptămâna Mare şi ce nu ai voie să faci în această perioadă?

Citeste si: VIDEO. Cum a fost surprinsă DJ Lalla, înainte de a-și pierde viața. Ultimele imagini cu tânăra- kfetele.ro

Citeste si: Theo Rose a izbucnit în lacrimi când a venit vorba despre Alexandra Ungureanu. Care este, de fapt, relația dintre cele doua artiste: "Cum, mai, tu prietena mea de atatia ani..."- radioimpuls.ro

Tradiția spune că în Miercurea Mare este bine ca femeile să evite să spele rufe sau orice altfel de îndeletniciri care au treabă cu hainele.

Potrivit tradiţiei populare, credincioşii care în Miercurea Mare ţin post negru, vor fi protejaţi de boli, de Sfânta Miercure, pe parcursul anului.

Citeste si: Când sunt Floriile 2022? Este dezlegare la peşte

De asemenea, se mai păstrează obiceiul din moşi strămoşi ca cenuşa din sobe să fie aruncată în Miercurea Mare peste straturile din grădină. Bătrânii satelor spun că, în Miercurea Mare, cenuşa are puteri magice şi ajută plantele să aibă rod bogat.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si