Mihai Neşu nu s-a visat niciodată paralizat de când e în scaunul cu rotile: „Visele sunt cu totul altfel. Sunt sănătos. Chiar dacă mă mai visam în scaun, la un moment dat mergeam”

Mihai Neşu nu s-a visat niciodată paralizat, deşi se află în această situaţie de peste 8 ani.

Matei Vaihan, marți 24 decembrie 2019 , 10:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mihai Neşu nu s-a visat niciodată paralizat de când s-a întâmplat graznica accdentare. Pe 10 mai 2011, Alje Schut, un coleg de echipă de la Utrecht, a căzut peste Neşu, la un antrenament al olandezilor, producându-i acestuia o fractură cervicală. De atunci, Neşu e în scaun cu rotile, iar viaţa şi-a dedicat-o fundaţiei care îi poartă numele. (vezi cum arată mânăstirea din Arizona unde Neşu a descoperit credinţa ortodoxă)

Citeste si: Actorul Dragoș Pâslaru, devenit călugăr, e acum starețul unei mănăstiri dedicate artiștilor

“Nu ştiu dacă mi-ar mai fi de folos să umblu. De când sunt accidentat, mi se pare că viaţa e mai de folos decât înainte pentru cei din jur. Când eram fotbalist, aveam bani, îmi cumpăram tot ce doream, însă nu ştiu cât de utilă a fost acea perioadă.”, a mărturisit recent Neşu, într-un interviu acordat Gazetei sporturilor.

Mihai Neşu nu s-a visat niciodată paralizat: "Doar că pic în gol sau mă mişc mai greu" 

Întrebat dacă a visat vreodată că umblă iar pe picioarele sale, Neşu a dezvăluit: “Nu m-am visat niciodată paralizat. Doar că pic în gol sau mă mişc mai greu, de exemplu. Visele sunt cu totul altfel. Sunt sănătos. Chiar dacă mă mai visam în scaun, la un moment dat mergeam. Nu mă iau însă după vise. Prefer să mă bucur de realitatea fiecărei zile”.

„Eu am cunoscut Ortodoxia și am început să mă aproprii de Dumnezeu la 30 de ani. În viață nu există eșecuri, doar decizii greșite și drumuri care se închid. Dar Dumnezeu ne deschide altele, e mereu lângă noi și ne ajută. Eu abia după doi ani și jumătate de la accident m-am făcut ortodox. Atunci am început să mă spovesc, să mă împărtășesc. Am avut o perioadă foarte grea cu mine, cu cei din jur și nu eram mulțumit de nimic. Am crezut că nu mai există niciun fel de scăpare. Schimbarea sufletului nostru necesită timp, dacă l-am murdărit și stricat în timpul vieții. Mi-am dat seama că nu pot schimba de pe o zi pe alta și-am ascultat de duhovnicul meu. Doar cu ajutorul rugăciunilor am reușit”, a spus Mihai Neșu la o întâlnire a Tinerilor Ortodocși din Moldova.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si