Cîmpeanu, întrebat dacă îşi asumă ca şcolile să devină focare de COVID-19: „Acest risc este gestionabil”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă, întrebat fiind dacă îşi asumă ca şcolile să devină focare de infectare, că nu are niciun motiv să nu ţină cont de opiniile specialiştilor, iar ei au arătat că acest risc este unul "gestionabil”.

Author: Georgiana Balaban joi 14 ianuarie 2021 , 21:48

școlile vor deveni focare covid 19
Ministrul Educației despre cum decurg cursurile din 8 februarie 2021.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Întrebat joi seară, într-o intervenţie telefonică la TVR, dacă îşi asumă riscul ca şcolile să devină focare de COVID-19, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a răspuns: "Nu am niciun motiv să nu iau în considerare opiniile specialiştilor(...)

şi aprecierea a fost că acest risc este gestionabil”.

El a subliniat importanţa campaniilor de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID.

Școlile în posibilitatea să devină focare de COVID-19?!

școlile vor deveni focare covid 19
Pe 8 februarie se deschid școlile.[Sursa foto: google]


"Disponibilitatea de vaccinare este un parametru important. Rezultatele vaccinării se vor vedea după ce se va face şi vaccinarea şi rapelul. Mulţumesc pentru înţelegere cu privire la prioritatea de vaccinare a personalului din învăţământ. Am avut această înţelegere şi este de apreciat”, a declarat ministrul Educaţiei.

Ministrul a menţionat, răspunzând unei întrebări, că "nu vor exista diferenţe de statut” între profesorii care vor accepta vaccinarea şi cei care refuză imunizarea împotriva noului coronavirus.

Citeste si: Se deschid sau nu școlile pe 8 februarie?! Pericolul major la care ar fi expuși elevii și profesorii

"Este foarte important să precizăm că toate celelalte reguli vor trebui respectate”, a mai spus Cîmpeanu.

El a precizat că decizia privind redeschiderea şcolilor a fost "adoptată prin consens”; ţinându-se cont de dreptul la educaţie, dar şi la cel la sănătate.

"Important este să ne putem păstra pe acelaşi palier sau să avem scăderi sau să nu avem creşteri semnificative”, a precizat ministrul.

Citeste si: Elevii fac școală online până pe 8 februarie. Anunțul serii venit din partea ministrului Educației

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Şeful statului a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia va fi luată la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si