Ministrul Muncii, anunț despre ajutoarele pentru pensionari din ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi declarații de presă despre majorarea pensiilor începând din ianuarie 2023, dar și despre ajutoarele semestriale de la stat pentru populația vulnerabilă.

Author: Sorin Negru vineri 02 decembrie 2022 , 09:00

marius budai

Marius Budăi, ministrul Muncii

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marius Budăi a precizat că ministerul pe care îl conduce se află pe ultima sută de metri cu actele normative, în construcția finală privind ajutoarele din 2023.

Citește și: Salariu minim 2023: Decizia de ultimă oră anunțată de Guvern

"Și astăzi și mâine discutăm cu Ministerul de Finanțe, avem actele normative, avizul economic și social și important este că de la 1 ianuarie, pensiile vor fi majorate, de la 1.586 de lei la 1785  de lei", a declarat ministrul Muncii.

Autoarele de stat se vor da pentru 4,3 milioane de pensionari

Este posibil ca punctul de pensie să crească de două ori în cursul anului viitor, a spus ministrul Budăi la RTV. În ceea ce privește ajutoarele acordate pensionarilor, Ministrul Muncii a precizat:

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

”Până acum am avut măsuri până la 2000 de lei și am preferat să majorăm, pentru că se majorează și valoarea punctului de pensii, vor fi aproximativ 4.3 milioane de seniori ai României care vor intra în această categorie. Avem acel sprijin de 1.000 de lei până la 500 de lei, sprijinul de 800 de lei și 600 de lei care vor fi împărțiți în 2 tranșe egale semestriale".

Citește și: Când intră pensiile în luna decembrie 2022

În privința tichetelor de alimente, a fost ridicat și pragul pentru acel voucher de la 1.500 la 1.700 astfel încât cetățenii să fie cuprinși în această măsură, 1.84 mil de seniori.

"În continuare, vom avea și acest sprijin de 1400 de lei pentru plata energiei care va fi împărțit în 2 părți egale semestriale în 2023”, a adăugat Budăi.

Ce bani se mai dau în ianuarie 2023

Marius Budăi a anunțat că din luna ianuarie 2023, Guvernul va majora alocațiile copiilor, dar și indemnizațiile pentru veteranii de război. Mai mult, statul le va oferi începând de anul viitor pensionarilor cu dizabilități cea de a 13-a pensie.

”În luna ianuarie vom majora și alocațiile copiilor, veteranilor de război și vom achita a 13 indemnizație pentru pensionarii cu dizabilități. Vreau să va spun că este un lucru pe care trebuie să îl facem, suntem obligați în această perioada grea și credem că președintele Ciolacu a spus că nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă”, a transmis ministrul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si