Ministrul Sănătății: „Să fim responsabili şi să ne vaccinăm, valul 4 va fi al nevaccinaţilor..”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a afirmat că valul patru al pandemiei de COVID-19 va fi al nevaccinaţilor. Aceasta a mai menționat că persoanele vaccinate au un risc mai scăzut să dezvolte forme grave ale virusului, a declarat Ministrul Sănătății la un post Tv.

Author: Alina Raducu luni 19 iulie 2021 , 07:48

Ministrul Sănătății: „Să fim responsabili şi să ne vaccinăm, valul 4 va fi al nevaccinaţilor..”
Ministrul Sănătății: „Să fim responsabili şi să ne vaccinăm, valul 4 va fi al nevaccinaţilor..”[Sursa foto: Facebook Ioana Mihăilă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ioana Mihăilă mai precizează că în prezent nu se discută despre alte restricţii, deoarece incidenţa cazurilor de COVID-19 este scăzută.

Ioana Mihăilă: „Ce ştim este că din cazurile cu tulpina Delta avem 3 decese confirmate şi niciunul din acei pacienţi care au decedat nu era vaccinat..”

„Cred că sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, din datele CNCAV. Ce ştim este că din cazurile cu tulpina Delta avem 3 decese confirmate şi niciunul din acei pacienţi care au decedat nu era vaccinat. Acest val 4 va fi un val al nevaccinaţilor. Ei vor fi principalii afectaţi”, a declarat Ioana Mihăilă, la Digi24.

Citeste si: Peste 3,5 miliarde de doze de vaccin anti-Coronavirus au fost administrate în lume

Ministrul Sănătății: „Să fim responsabili şi să ne vaccinăm, valul 4 va fi al nevaccinaţilor..”
Ministrul Sănătății: „Să fim responsabili şi să ne vaccinăm, valul 4 va fi al nevaccinaţilor..”[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul britanic al Sănătăţii a fost infectat cu SARS-CoV-2. Care este starea de sănătate a bărbatului

Ministrul Sănătății a menționat  că persoanele vaccinate nu au risc să dezvolte cazuri severe şi că chiar dacă am trecut prin boală înainte, ne vaccinăm, pentru că aşa nu avem risc de a dezvolta o formă severă, chiar dacă ne infectăm cu tuplina Delta.

Citeste si: Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat. Ce se întâmplă cu turiștii care merg în Grecia sau în Spania

„Oamenii de ştiinţă spun că la sfârşitul lunii august, tulpina Delta va deveni dominantă în Europa, ne aşteptăm ca acelaşi lucru să se întâmple şi în România. Din ce vedem că s-a întâmplat în alte ţări – o creştere marcată a numărului de cazuri, majoritatea cu tulpina Delta – ne putem aştepta ca acest lucru să se întâmple şi în România”, a mai adăugat ministrul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si